26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Puneţi bănci pentru bătrâni! Un veteran prabusit în stradă a fost bătut cu picioarele de un trecător

- Advertisement -

Apel disperat din partea unui veteran de război către administraţia locală din Paşcani. Bărbatul solicita amplasarea de bănci şi coşuri de gunoi în zona Spitalului de Urgenţă şi  Judecătoriei dar şi pe strada Ştefan cel Mare spre centrul municipiului, după o experienţă îngrozitoare. Pentru că nu a avut unde să se aşeze când se întorcea de la spital, s-a prăbuşit la pământ. Un trecător l-a bătut cu picioarele în burtă, în loc să îl ajute, crezând că este un beţiv.

Ilie Dominte are 81 de ani şi suferă de bolile bătrâneţii. Cele mai mari probleme le are la inima, motiv pentru care, din când în când, se internează în spital. La sfârşitul săptămânii trecute, când se îndrepta spre casă, bărbatului i s-a făcut rău. S-ar fi aşezat pe o bancă dar nu a găsit-o şi a continuat să meargă până s-a prăbuşit la pământ. Timp de câteva minute a stat încovoiat pe jos fără ca trecătorilor să le pese. Veteranul de război a povestit cu lacrimi în ochi umilinţa prin care a trecut. A fost bătut cu picioarele în burta, de un trecător care i-a cerut să se ridice. Mai târziu a fost ajutat de o femeie până aproape de casă. A făcut câţiva paşi, apoi şi-a pierdut din nou cunoştinţa. De acesta dată a fost ajutat de un vecin care l-a dus acasă.
Pe tot parcursul drumului bărbatul nu a găsit o bancă unde să se aşeze pentru aşi reveni în fire. Cu eforturi uriaşe a ajuns la redacţie pentru a transmite un apel autorităţilor locale.

Cetăţeanul Ilie Dominte solicita autorităţilor locale să se gândească şi la cei în vârstă care simt nevoia să se odihnească pe drumul lung şi din ce în ce mai greu spre spital şi tribunal. Aceleaşi probleme sunt şi în preajma instituţiilor menţionate. Deşi în fiecare zi sute de persoane le trec pragul nu sunt bănci de aşteptare, în preajma lor. La fel de greu se găsesc şi coşurile de gunoi motiv pentru care oamenii cu bun simţ stau cu resturile de mâncare sau ambalajele în buzunare, până când gasesc  unde să le pună.

La cei 81 de ani de viaţă Ilie Dominte a trecut prin multe, cu demnitate. A fost prizonier de război în lagărele naziste, când era copil, apoi a devenit un cetăţean respectabil al municipiului Paşcani. Îşi plăteşte de fiecare dată taxele şi impozitele, chiar dacă în ultimii ani au crescut de şapte ori dar nu primeşte nimic, nici măcar respect din partea autorităţilor locale. Nu beneficiază de scutiri iar strada Bujorului pe care locuieşte nu arată deloc că o floare ci că după un bombardament. Nu este asfaltata, nici măcar pietruită, iar cererile depuse până acum nu au fost luate în seamă.
Culmea este că Primăria are câteva zeci de bănci rezervă careasteapta să fie amplasate pe străzile oraşului Reprezentanţii Primăriei susţin că vor rezolva imediat acesta problemă, în zona spitalului şi pe strada Ştefan cel Mare. De asemenea după aprobarea bugetului ar urma achiziţionare de noi bănci şi coşuri de gunoi.
Chiar dacă problema băncilor va fi rezolvată rămâne în discuţie comportamentul uman. Atunci când vedeţi un om prăbuşit pe stradă nu însemna că este neapărat beţiv sau cerşetor şi trebuie dispreţuit. Cei care se afla în astfel de situaţii au nevoie de ajutor, pentru că viaţa lor este în pericol, mai ales pe timpul iernii. Aşadar, opriţi-vă o clipă, un cuvânt, o mângâiere sau un apel la 112 poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow