14.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022

PUG-ul Pascaniului va fi actualizat. Liberalii, cu banderole albe la şedinţă

- Advertisement -

Şedinţa de câteva minute în legislativul păşcănean. Chiar în ziua de 8 martie de la ora 10.00 consilierii au fost convocaţi pentru a aproba iniţiativa primarului de actualizare a Planului Urbanistic General al municipiului dar şi a Regulamentului Local de Urbanism care expira în acest an. In debutul dezbaterilor presedintele de sedinta a transmis o urare de 8 Martie, doamnelor si domnisoarelor din Pascani.

Proiectul a fost votat imediat iar săptămâna viitoare a fost anunţată încă o şedinţă extraordinară aprobarea prelungirii termenului de folosire a actualului PUG până la finalizarea actualizării lui. Măsură este necesară pentru că în acesta perioada activitatea urbanistică a municipiului să nu fie blocată.

Pentru actualizarea PUG-ului general ar fi nevoie de o comisie formată din specialişti a atras atenţia preşedintele Comisiei de Urbanism a Consiliului Local. Secretarul Primăriei a explicat că acesta etapă va fi parcursă după aprobarea consilierilor.

PUG-ul Pascaniului aprobat în anul 2009 expira în acest an dar poate fi actualizat pentru a fi folosit până în anul 2023. Abia atunci va fi făcut un nou plan urbanistic. Până la actualizarea PUG-ului administraţia locală poate emite, în continuare, documente urbanistice, a precizat primarul Dumitru Pantazi în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”.

Menţionăm că la şedinţa consilierii liberali au purtat banderole albe în semn de solidaritate cu cei care protestează împotriva Ordonanţei de Guvern nr 7 care modifică legile justiţiei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow