17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Publicaţi listele cu cei care nu plătesc salubritatea! Scandal privind suprafeţele care trebuiesc măturate

Un păşcănean a cerut legislativului local să facă publice listele cu locuitorii municipiului care nu au contracte încheiate pentru serviciul de salubritate. Printre ei s-ar afla şi oameni de afaceri şi persoane publice. Solicitarea a fost adresată în plenul şedinţei de astăzi a Consiliului Local de unul dintre membrii societăţii civile. El a spus că serv de salubritate a împărţit oraşul în două categorii: cei care plătesc şi cei care nu îl plătesc iar printre ultimii s-ar afla chiar şi unii dintre consilierii locali.
Discuţiile au avut loc în contextul dezbaterii unui proiect de hotărâre prin care urma să fie actualizate suprafeţele de străzi şi alei date societăţii locale de salubritate pentru a fi întreţinute. Modificările au fost solicitate de inspectorii Curţii de Conturi după ce au constatat în urma unor măsurători că datele din teren nu coincid cu cele scrise în contractul de delegare.

Pentru că societatea de salubritate să nu încaseze mai mulţi bani consilierii din opoziţie au blocat acest proiect, fiind necesare două treimi din voturi. Ei au invocat că suprafeţele exacte ale străzilor şi aleilor ar trebui să rezulte în urma intabulării străzilor şi aleilor şi din cărţile funciare şi au refuzat să preia măsurătorile făcute de specialiştii Primăriei.
În acest context consilierul PMP Sorin Olariu a propus ca maturatul stradal să se întoarcă la Primărie pentru anu se mai plăti TVA şi pentru o mai buna organizare. În replică primarul păşcănean a explicat că organigrama este limitată şi că nu poate prelua salariaţii de la salubritate.

Edilul municipiului a atras atenţia că problema trebuie clarificata la solicitarea inspectorilor şi a cerut ca votul să fie nominal. A fost nevoie şi de o pauză de consultări pentru a citi raportul Curţii de Conturi dar nu a mai fost reluată procedura de vot
În momentul d e faţă sunt înregistrate doar 9778 de contracte de salubritate iar seviciul este achitat doar de 16 751 de păşcăneni la care se adăugă alte câteva sute care plătesc taxa de salubritate prin Serviciul Finanţe Locale. De asemenea din cele peste 1500 de societăţi comerciale din Paşcani aflate în evidenţele Registrului Comerţului doar 906 au contracte la salubritate. Altfel spus, mai bine de jumătate dintre locuitorii municipiului nu achita nici un leu la salubritate cheltuielile fiind suportate de ceilalţi. Pretul la populaţie este de 12,72 lei pe luna de persoană iar la societăţile comerciale 110,71 lei mc.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow