Eveniment deosebit organizat miercuri, 3 aprilie, in Hirlau. Centrul orasului a vibrat pentru cateva ore, timp in care cu ocazia sarbatoririi Zilei Jandarmeriei Romane, au defilat subunitati de jandarmi, trupe speciale si autovehicule. Au participat sute de oameni, dornici sa vada aceasta manifestare, fara egal pana in prezent, in localitate.

Publicul numeros, printre care si peste 900 de elevi de la scolile din oras, au vazut parada de difilare cu garda port-drapel, insotita de fanfara militara, ateliere de prezentare a tehnicii speciale de interventie si un exercitiu demonstrativ cu grupa canina si luptatorii antitero.

Inainte de manifestari, a avut loc o slujba religioasa dar si discursuri ale oficialitatilor locale, printre care si primarul orasului, Radu Curca si cele judetene, precum reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu.

O supriza placuta a fost organizata de gradinita din Hirlau, care a organizat o defilare speciala a copilasilor, imbracati in uniforme militare.

De precizat este faptul ca in acest an, la 3 aprilie, se împlinesc 169 de ani de când Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a aprobat Hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin aceasta lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare, acesta act reprezentând documentul oficial la înfiinţarea a instituţiei.

Sursa foto Facebook H 

 

 

Slider


Slider