27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

PSD Pascani- conferinţa de presă după alegeri – Pantazi: Pascaniul va avea de câştigat; Axinte: Dragnea, premier; Avramiuc: Mesaje violente la adresa tinerilor care nu au votat sau a electoratului PSD

Municipiul Paşcani va avea de câştigat după ce PSD a câştigat, categoric, alegerile parlamentare. Aşa cred social democraţii păşcăneni şi chiar şi-au făcut lista cu principalele proiecte care ar urma să fie susţinute din fonduri guvernamentale. Declaraţiile au fost făcute astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul organizaţiei.

Preşedintele PSD Paşcani, primarul Dumitru Pantazi, a mulţumit tuturor celor care au participat duminică la vot, mai ales celor care au votat şi au sprijinit candidaţii social-democraţi. El a făcut o scurtă analiză a rezultatelor şi a estimate că organizaţia judeţeană ar putea obţine încă un post de senator prin distribuire pe lângă cele două câştigate categoric şi încă alte 6 de deputaţi.
Printre câştigători se afla şi Vasile Axinte, fost viceprimar al municipiului, aflat pe locul şase pe lista pentru Camera Deputaţilor. El a spus că succesul alegerilor parlamentare se datorează campaniei din om în om şi a programului electoral al PSD. Viitorul deputat de Paşcani a spus că îşi doreşte ca Liviu Dragnea să devină premier şi că până de Crăciun parlamentarii vor depune jurământul şi va fi format viitorul guvern.
Cei doi reprezentanţi ai PSD Paşcani au vorbit şi despre investiţiile prioritare din Paşcani care ar trebui făcute cu sprijin guvernamental. Este vorba despre finalizarea lucrărilor de la Barajul Lunca-Pascani, extinderea Spitalului de Urgenţă şi realizarea centurii de ocolire a municipiului.
Pantazi a mai spus că viitorul parlament al României trebuie să îşi asume responsabilitatea de a armoniza şi clarifica legislaţia în vigoare. El a atras atenţia că multe legi se contrazic după însuşirea legislaţiei europene. Preşedintele PSD Paşcani a mai spus că trebuie înfiinţate şi structuri cu rol de preventive şi că sunt prea multe instituţii de control.
Rezultatele fără precedent obţinute de PSD la alegerile din 11 decembrie nu îi sperie pe social-democraţi. Ei au explicat că votul de dumica reprezintă voinţa poporului şi că şi-au asumat responsabilitatea de a pune în practica programul electoral.
În acelaşi context consilierul PSD Vasile Avramiuc a atras atenţia că în ziua votului, pe reţelele de socializare au fost distribuite mesaje violente la adresa tinerilor pe motiv că nu ies la vot şi a celor în vârstă, care au votat cu PSD. El a spus că astfel de practice nu ar trebui acceptate şi încurajate, mai ales în spaţial public.

Menţionăm că la conferinţa de presa nu a fost prezent şi senatorul Florin Constantinescu, al cărui mandat se va sfârşi peste câteva zile. PSD Paşcani a obţinut la Paşcani 57% din voturi în condiţiile în care prezenta la vot a fost mai mică decât la alegerile generale din 2012 şi cele locale din iunie 2016.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow