26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

PSD Pașcani a câștigat alegerile dar nu are nici un parlamentar

Ultimele știri

Social democrații pascaneni au câștigat alegerile parlamentare dar nu au nici un senator sau deputat. In urma scrutinului  care a avut loc pe 6 decembrie, PSD a obținut la Pașcani cca 32 % din voturile valabil exprimate. Victoria a fost înregistrată în aproape toate secțiile de votare din oraș și suburbii,  desi o parte din membrii și electoralul partidului nu au participat la vot , nemulțumiți ca au rămas fără candidat eligibil după schimbarea listelor. Consilierul județean Bogdan Alexa – foto spune ca a fost o victorie meritata și a mulțumit pascanenilor pentru voturile acordate. 

 Pe locul doi la distanta de aproape 8 procente se afara Partidul Național Liberal cu peste 24% urmat de AUR – Alianță pentru Unirea Romanilor cu peste 15 respectiv 16%,  USR cu peste 8 respecțiv 9 %, Pro România cu peste 8%, și PMP cu aproape 4%.

Unele formațiuni politice cred ca rezultatele au fost influențate puternic de participare slaba, fără precedent la alegerile parlamentare. Din cei 38 188 de pascaneni înscriși pe listele permanente au votat doar 9181, prezenta fiind de doar 24, 06%, sub media națională. 

Dintre aceștia 682 de votanți au varsta între 18 și 24 ani, 847 între 25 și 34 ani, 1382 între 35 și 44 ani, 4075 între 45 și 64 ani și peste 2200 cu varsta peste 65 de ani.

`La alegerile parlamentare din 6 decembrie au candidat șase pascaneni din care 5 pentru Camera Deputaților și unul pentru `Senatul României. `Este vorba despre Sorin Nacuta locul  doi  la PNL,  Vasile Axinte locul 4 la PSD,  Iuliana Rățoi locul doi la Pro România, Sorin Olariu locul trei la PMP, și Florin Bodnar, locul noua , toți pe listele județene pentru deputați. La Senat a candidat pe locul cinci, Claudiu Bodoasca de la PNL. De la Harlau, viceprimarul Radu Sarbu s-a aflat  pe listele PMP pentru Senatul României.

Menționăm ca PSD a câștigat alegerile parlamentare și în Targu Frumos și Harlau dar și în unele comune din județ. In cele doua orașe Alianța pentru Unirea Romanilor s-a clasat pe locul doi iar în comunele Scobinti și Deleni au câștigat alegerile. 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI