More

  PSD, in cadere libera la Pascani. PNL si USR, in crestere

  PSD -ul este in cadere libera si la Pascani, la fel ca la nivel national. Chiar daca a castigat, la limita, alegerile europarlamentare, la diferenta de 148 de voturi fata de PNL –  formatiunea clasata pe locul al doilea, organizatia locala social-democrata a pierdut cateva mii de voturi in ultimii ani de zile.
  Mai exact daca la alegerile locale din 2016 PSD Pascani obtinea 6368 de voturi iar la cele parlamentare din acelasi an 6924 voturi, la europarlamentarele din acest an a obtinut doar 3745 de voturi.
  Rezultate negative a obtinut si organizatia ALDE Pascani. Daca la alegerile generale din 2016 a avut 682 voturi, la cele europarlamentare din acest an a inregistrat doar 557 voturi.

  Organizatia PNL Pascani chiar daca se afla pe locul doi la alegerile europarlamentare a castigat fata de 2016 peste 1200 voturi. La alegerile locale a obtinut 5332 voturi, la cele generale 2350 de voturi iar la europarlamentare din acest an 3597.

  Si PMP a reusit sa obtina la europarlamentate mai multe voturi decat in 2016: 727 la alegerile locale si 649 la alegerile generale si 887 la alegerile europarlamentare din 2019.

  Cea mai mare surpriza vine din partea USR Pascani. Desi campanie electorala a fost desfasurata mai mult pe retele de socializare, formatiunea politica a obtinut 2221 voturi la alegerile europarlamentare, de 4 ori mai mult decat la cele generala din 2016 cand a obtinut 535 voturi.

  O alta surpriza este rezultatul obtinut de Pro Romania la Pascani – 1637 de voturi la alegerile europarlamentare, probabil in cea mai mare parte de la PSD din randul membrilor sau simpatizantilor nemultumiti.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pantazi: Pascaniul este pe drumul cel bun!

  Municipiul Paşcani se afla într-o perioadă extrem de importantă, fără precedent din punct de vedere al investiţiilor publice. Dacă în anul 2011 era în...

  Deputatul PMP Petru Movilă: Candidez la Consiliul Judeţean Iaşi!

  Comunicat: Candidatul PMP la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi va fi deputatul Petru Movilă, preşedintele organizaţiei judeţene. Anunţul a fost făcut astăzi,...

  Președintele PSD Iași: Costel Alexe, lasă ipocrizia la o parte! Muncește pentru oameni, nu doar pentru cumetri și fini! (P)

  Comunicat: Unii oamenii politici au o ”calitate” pe care o descopăr în ultima perioadă la foarte mulți candidați. Vor să acceadă la funcții cât...

  Opinii