18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

PSA Paşcani, în insolventa, nu cu noi activităţi

Fostul operator de apă şi canalizare din Paşcani ar urma să intre în insolventa. Acesta variantă este tot mai solicitată de consilierii păşcăneni, în locul delegării unor noi obiecte de activitate. Subiectul a fost discutat, astăzi, în cadrul Comisiei Economice unde consilierii au avut de avizat mai multe proiecte de hotărâre pe acesta tema.
Consilierul Vasile Haldan a propus ca serviciile de administrare a ştrandului, a cimitirelor şi a parcărilor ar trebui delegate unei societăţi noi, fără datorii, nu la Prest Serv Apa SA Paşcani. Asta deoarece toţi banii încasaţi din noile activităţi ar fi blocaţi pentru achitarea datoriilor, nu pentru dezvoltarea serviciilor.
Cele trei proiecte privind delegarea noilor servicii nu au primit aviz pozitiv din partea Comisiei Economice. Consilierul păşcănean susţine că primarul a fost obligat să le puna pe ordinea de zi, la cererea Curţii de Conturi dar şi a membrilor Consiliului de Administraţie.
De vină pentru acesta situaţie ar fi chiar cei din conducerea societăţii, care şi-au dat demisia, susţine consilierul Vasile Haldan. Asta deoarece nu a venit până acum cu propuneri de eficientizare a activităţii societăţii sau de a intra în insolventa ca să nu mai acumuleze datorii. Totuşi legislativul păşcănean a primit numeroase cereri din partea conducerii PSA pentru a fi delegate noi servicii dupa ce societatea a rămas fără obiect de activitate. Timp de peste doi ani de zile, consilierii au refuzat să rezolve acesta problemă.
În aceeaşi şedinţă membri Comisiei Economice au luat act de demisiile fostei conduceri şi a avizat proiectul pentru numirea unui nou Consiliu de Administratie, provizoriu.
Consilierul PNL Marius Pintilie a cerut ca legislativul local să stabilească mai întâi care va fi soarta societăţii PSA Paşcani, după care nouă conducere să fie mandatata să ducă la îndeplinire obiectivele stabilite de aleşii locali. Fostul şef al Comisiei Economice crede că cei care vor prelua conducerea societăţii pentru o perioadă de doar patru luni de zile ar trebui să declanşeze procedurile de insolventa pentru reorganizarea şi redresarea sau lichidarea fostului operator de apă şi canalizare.
Menţionăm că Prest Serv Apa are datorii de cca 4,5 milioane de lei dar şi sume de încasat: 6,5 lei de la alte societăţi si cca. 2 milioane de lei de la populaţie. În momentul de faţă societatea are mai multe obiecte de activitate conform statului dar nici unul delegate de actionar – Consiliul Local Paşcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow