11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

PSA nu are de luat ci de dat Primăriei Paşcani. Banii cu care trebuiau achitate facturile restante au fost cheltuiti pentru salarii şi prime

Păşcănenii au fost minţiţi din nou. Societatea locală de apă şi canalizare nu are de încasat ci de dat bani Primăriei şi Consiliului Local Paşcani. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii instituţiei în urma unei discuţi purtate astăzi cu directorii de la PSA. Mai exact operatorul păşcănean ar mai datora administratiei locale aproape 600.000 de lei, un punctaj final urmând să fie finalizat săptămâna viitoare. Au fost luate în calcul atât decontările reciproce de TVA cât şi taxa de redevenţa.
Discuţiile au apărut dupa ce o societate din Iaşi a pus poprire pe încasările viitoare ale PSA pentru o datorie neachitată de aproape 1,3 mil de lei. De fapt lucrările trebuiau plătite de societatea spaniolă Ditras care a ajuns în faliment. În urma unei înţelegeri cu fostul director Ioan Prisecaru, PSA şi-a asumat responsabilitatea platii datoriei din banii opriţi pentru garantarea lucrărilor. Numai ca aceste sume au fost cheltuite pentru plata primelor şi salariilor celor care au lucrat la proiectul ISPA, în total aproape 10 miliarde de lei vechi, şi a altor aşa zise priorităţi, susţin reprezentanţii Primăriei. Actuala conducere aşteaptă acum bani din altă parte pentru achitarea lucrărilor făcute de societatea din Iaşi.
Interesant este că la începutul mandatului primarul şi-a asumat plata acestei datorii, la insistenţele fostului director de la PSA, Ioan Prisecaru. Administratorul public explica că a fost o greseala pentru că ordonator direct de credite este societatea de apă, nu Primăria .

Menţionăm că societatea locală de apă şi canalizare se confruntă cu probleme financiare din cauza lipsei încasărilor dar şi a datoriilor neachitate la timp de fosta conducere. În momentul de faţă prestează doar serviciile de epurare dar nu le poate încasa pentru că Apa Vital operatorul de apă şi canalizare refuza să mai factureze, să încaseze şi sa plătească epurarea în locul PSA.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow