More

  PSA îşi schimba obiectul de activitate. În loc de apă şi canalizare, parcări şi cimitire

  Array

   

  După aproape un an şi jumătate de când a rămas fără obiect de activitate,  fostul operator de apă şi canalizare din Paşcani ar urma să primească alte servicii. Este vorba administrarea parcărilor, a cimitirelor şi a ştrandului municipal. Regulamentele de funcţionare ale acestor servicii au fost deja supuse dezbaterii publice şi urmează să fie aprobate de consilieri. Primarul Dumitru Pantazi spune că Prest Serv Apa are nevoie de noi obiecte de activitate pentru a putea supravieţui şi că va iniţia o serie de proiecte de hotărâre care vor fi supuse aprobării Consiliului Local.
  Demersurile au fost demarate cu întârziere, la insistenţele conducerii PSA. Societatea supravieţuieşte de aproape de zile doar din încasarea facturilor restante şi are 10 salariaţi.
  Edilul municipiului spune că pentru început vor fi transformate în parcări cu plata cele care au fost deja asfaltate şi pentru care sunt făcute cărţile funciare. Urmează ca ele să fie marcate şi amenajate corespunzător. Lucrările vor continua şi în restul parcărilor, anul viitor. Conform regulamentului supus dezbaterii publice şoferii ar urma să plătească câte 1 leu pentru fiecare jumătate de oră sau 15 lei pe zi pentru staţionarea în astfel parcările cu plată. Autotaxarea ar urma să fie făcută cu fise sau card prin intermediul parcometrelor sau pe baza unor abonamente lunare trimestriale sau anuale valabile în toate parcările din oraş.
  În ceea ce priveşte parcările rezidenţiale ele urmează să fie amenajate în cartiere şi date spre folosinţă prin licitaţie. Primăria spune că va găsi soluţii de parcare a maşinilor şi pentru cei care nu îşi permit să închirieze sau să concesioneze o astfel de locaţie.
  De asemenea noul cimitir al municipiului ar urma să fie amenajat în regim de urgenţă. Edilul municipiului spune că administratia locală este interesată să cumpere terenul care face obiectul unui litigiu intre proprietari şi administraţia locală.
  Menţionăm că administraţia locală analizează variant unei fuziuni prin absorţie a fostului operator de apă şi canalizare cu societatea de salubritate, aflată şi ea in dificultate financiare şi care ar urma să rămână fără obiect de activitate de anul viitor după scoaterea la licitaţie a serviciilor. În acest sens consilierii locali au hotărât, în luna august, achiziţionarea unor servicii de consultata juridică.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Platforma STS pentru programarea la vaccinare, indisponibilă luni dimineața

  Platforma STS pentru programarea la vaccinarea anti-COVID este indisponibilă luni dimineața, când oamenii au început să se prezinte la centre pentru vaccin. STS precizează...

  Experiment inedit cu vaccinul anti-Covid făcut de șeful de la Infecțioase. Concluzie surpriză

  Câte doze se distribuie per fiecare centru? În legătură cu vaccinul, managerul de la “Infecţioase”, dr. Florin Roşu, a făcut un inedit experiment personal...

  Viermele de făină, bun de consum în UE. Mihaela Bilic: De ce să mănânci insecte, dacă ai friptură?

  Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI