8.8 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

PSA epurează în continuare apele canalizate de Apa Vital. Conducerea nu şi-a dat demisia, aşa cum a spus

Societatea de apă din Paşcani continua să epureze apele preluate din reţelele de canalizare operate de Apă Vital Iaşi. Asta deşi acum câteva zile directorul unităţii a somat legislativul local că va închide vanele la intrarea în staţie pe motiv ca operatorul ieşean refuza să încheie contract cu Prest Serv Apa Paşcani. Şi Consiliul de Administraţie continua să îşi desfăşoare activitatea deşi reprezentanţii conducerii au ameninţat că îşi vor da demisia dacă aleşii locali nu clarifica acesta problemă.

În replică reprezentanţii Apa Vital spun că nu pot fi obligaţi să încheie un contract cu PSA şi că din luna mai de când au preţ separat, nu mai încasează serviciile de epurare nici de la populaţie nici de la agentii economici. Culmea este că serviciul nu este facturat de nimeni ceea ce înseamnă că în momentul de faţă nu pot fi recuperate cheltuielile de exploatare ale staţiei de epurare iar Prest Serv Apa munceşte degeaba şi se apropie de faliment.

Pentru clarificarea acestei situaţii primarul Dumitru Pantazi a spus că va convoca o şedinţă până la jumătatea acestei luni. Pe ordinea de zi vor fi din nou proiectele de delegare a serviciilor de apă canalizare şi epurare societăţii Apa Vital Iaşi, soluţie care ar rezolva toate problemele, în opinia edilului.

Menţionăm că problemele dintre PSA Paşcani şi Apa Vital sunt tot mai greu de conciliat. Societatea din Paşcani susţine că ar mai avea de încasat aproape 3 milioane de lei pentru serviciile de epurare în timp ce operatorul ieşean nu recunoaşte datoriile pretinse şi refuza să mai presteze acest serviciu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow