Array

PSA are din nou conturile blocate. Soluţia Katzighera: Canalizarea şi epurarea să rămână la Paşcani, serviciile de apă la Iaşi

Operatorul păşcănean de apă şi canalizare are din nou conturile blocate. Asta însemna că în perioada imediat următoare nu ar putea participa la nici o licitaţie pentru preluarea serviciilor în cazul în care pleacă Apa Vital. Anunţul a fost făcut chiar de directorul general al societăţii, aseară în cadrul emisiunii, “Pulsul Zilei”. Fiscul a luat, din nou, această măsură din cauză că PSA datorează statului cca 800.000 lei TVA, pentru serviciile de epurare din ultima perioadă facturate societăţii ieşene.
Societatea din Paşcani mai are de achitat, nu de încasat aşa cum s-a spus până acum, în jur de 600 000 lei Primăriei Paşcani. În acelaşi timp singură sursă de venit sunt încasările din restantele păşcănenilor la apă. Asta deoarece operatorul ieşean refuza să mai factureze, să încaseze şi să plătească serviciile de epurare prestate de PSA. Nici operatorul local nu facturează aceste servicii pe motiv că nu poate din punct de vedere legal, susţine directorul Aristotel Katzighera.
Situaţia societăţii ar putea fi şi mai gravă dacă Consiliul Local nu rezolvă prin vot criza apei la Paşcani. EON ameninţa că va întrerupe furnizarea energiei electrice din cauza datoriilor acumulate iar PSA nu mai poate rezista fără încasări.
Problema ar putea fi rezolvată prin unificarea celor două servicii, cel de canalizare aflat acum la Apa Vital şi cel de epurare exploatat de PSA. Conducerea unităţii a venit cu propunerea ca în condiţiile în care serviciile de apă rămân la Iaşi, cele de canalizare şi epurare să fie operate de societatea din Paşcani. În aceste condiţii municipalitatea ar putea păstra cele 13 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru investiţii. Propunerea ar urma să fie analizată, cel mai probabil şi de Consiliul Local.
Menţionăm că la sfârşitul săptămânii viitoare legislativul local se va întruni în şedinţă. Pe ordinea de zi sunt peste 30 de proiecte printre care şi cele de delegare a serviciilor de apă şi canalizare operatorului ieşean.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...