26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Provinciile Romaniei, la Colegiul CF Unirea Pascani

Ultimele știri

Comunicat: Și a sosit și ziua mult-așteptată de 29 noiembrie 2018… O zi încărcată de trăire pur-românească, aglomerată atât de „tradițional” în spirit și simțiri! Am călătorit prin zece provincii ale României datorită ingeniozității, răbdării și implicării elevilor claselor a IX-a A,a IX-a B, a IX-a I,a X-a A,a X-a G,a XI-a A,a XI-a B, a XI-a C, a XI-a F, a XII-a F, a XII-a G,a XII-a I și a XII-a J, dar și a domnilor lor diriginți, cu ajutorul cărora, aceste regiuni au fost descrise cât mai complex posibil, atât din punct de vedere istorico-geografic cât și prin prisma personalităților, tradițiilor sau simbolurilor lor.


Apoi a urmat un spectacol artistic, pus în scenă, dar și în valoare, de domnul profesor de istorie Gabriel Bugioeanu. 


„Realizarea României Întregite” a fost conferința susținută de domnul profesor Bugioeanu Gabriel, căreia i-a urmat o scenetă istorică, „S-a întâmplat în Ardeal”, interpretată de elevi din clasa a XI-a F, coordonați tot de domnul profesor de istorie. Apoi a urmat prezentarea excursiei de studiu realizată în Cetatea din Alba Iulia în perioada 21-24 mai 2018, susținută de Costea Adrian Mihai din clasa a XII-a I.


Scenetă istorică “Trăiască România Mare!” a fost un moment emoționant realizat de elevi ai clasei a XI-a A.
Spre final am ascultat un recital de poezie patriotică realizat de elevii Colegiului „Unirea”, cântece folk, cântece patriotice și populare interpretate de soliști vocali și de corul școlii coordonat de domnul profesor Spataru Ioan Mugurel.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI