18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Protocol între trei instituţii, pentru bolnavii abandonaţi de familii în spital

Unii dintre pacienţi stau de ani de zile în spital, având chiar şi domiciliul din buletin tot aici

Institutul de Psihiatrie „So­cola“ a încheiat zilele trecute un protocol de colaborare cu Di­recţia de Asistenţă Socială, pentru ca aceasta să preia o parte din cazurile de persoane abandonate în spital de către aparţinători. Astfel, în urma mai multor întâl­niri cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei de Asigurări de Sănătate, cele două instituţii au semnat protocolul.

„Concret, urmează ca noi să asi­gurăm asistenţa medicală de specialitate la centrele medico-sociale de la Hârlău, unde lipsesc medicii psihiatri. O dată pe săptămână, specialiştii noştri se vor deplasa la centre pentru a vedea bolnavii de acolo, iar în schimb rugămintea noastră este să preia o parte dintre pacienţii noştri abandonaţi în spitale de către aparţinători“, a precizat dr. Gabriel Oprişanu, managerul unităţii medicale.

Reprezentanţii unităţii medicale susţin că, de exemplu, în secţiile de îngrijiri paliative de la Şipote şi Bârnova există cel puţin 25 de cazuri de oameni care au trecut ca domici­liu în buletin adresa institutului, pentru că au fost luaţi de pe stradă, fără niciun act de identitate, şi fără ca nimeni să-i revendice vreodată. „Ar trebui ca aparţinătorii să înţeleagă că spitalele tratează bolnavi, şi nu asigură cazare şi tratament. La un moment dat se impune ex­ternarea, însă rămân tot în grija noastră, pentru că nu este moral să-l scoţi în faţa porţii, în lunile de iarnă. Pe lângă asistenţă medicală ajungem să facem şi asistenţă socială“, a completat dr. Gabriel Oprişanu.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow