10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Protestatarii s-au invatat la Primarie. Au cerut declararea starii de urgenta. Presedintele de sedinta, la un pas de a evacua sala -VIDEO

Pascanenii s-au invatat sa participe la sedintele consilierilor pentru a fi siguri ca alesii locali nu mai voteaza proiecte care sa provoace suferinta comunitatii locale. Astazi ei s-au adunat din nou in sala de la Primarie pentru a fi martorii reconstruirii societati locale de apa si canalizare. Oamenii au incercat sa afle noutati despre cand va fi reluata furnizarea apei la blocurile debransate de Apa Vital si unde isi pot achita consumurile din vara anului trecut si pana acum.

sed protestatari

Sedinta a inceput in jurul ore 10.00, cu cateva intrebari din partea cetatenilor, adresate primarului. Edilul a fost luat la rost de ce nu a raspuns unei cereri de informatii publice s pe tema negocierilor cu Apa Vital si de ce nu duce apa pascanenilor care au fost debransati.
In replica primarul a spus ca nu a negociat, ci a cerut operatorului iesean sa incheie contracte individuale. Mai mult secretarul Mircea Zuzan a spus ca administratia locala a solicitat instantei de judecata sa dea o hotarare pentru rebransarea blocurilor
In acelasi context unul dintre protestatari l-a luat la rost pe primar pe motiv ca nu ar fi dispus instaurarea situatiei de urgenta la Pascani, in urma debransarii a 6 scari de bloc de la reteaua de apa.
In replica primarul a spus ca inchiderea apei pentru neplata nu poate fi considerat motiv pentru declararea starii de urgenta, situatie in care ar fi trebuit convocat imediat Comandamentul local si luarea unor masuri exceptionale prevazute de lege.
Mai mult reprezentantul cetatenilor a cerut explicatii despre o taxa impusa pentru folosirea retelelor, impusa doar la apa nu si la caldura.
Raspunsul a venit chiar de la fostul primar, Neculai Ratoi. El a spus ca aprobarea redeventei si la regia de termoficare ar duce la marirea pretului la caldura.
La sfarsitul interventiei a urmat un schimb de replici intre presedintele de sedinta si reprezentantul protestatarilor. Consiliera Carmen Apostol i-a amenintat pe oameni ca ii da afara din sala daca nu pastreaza linistea si a cerut incetarea dezbaterilor pentru aprobarea proiectelor inscrise pe ordinea de zi. Ea a motivat ca se grabeste pentru ca trebuie sa ajunga la ore..
Mentionam ca protestatarii s-au mutat apoi in sala de la Judecatoria Pascani pentru a asista la procesul deschis de Primaria Pascani operatorului Apa Vital.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow