Cativa zeci de angajati ai Spitalului Municipal de Urgenta Pascani, asistenti si infirmieri, au organizat in aceasta dimineata un protest spontan in curtea unitatii medicale. Principala nemultumire a fost decizia conducerii de a taia din plata orelor efectuate sambata si duminica, de la 100% cat era pana in prezent, la 50% incepand cu 1 ianuarie 2019, deoarece unitatea medicala intampina dificultati financiare.

Mirela Ungureanu, liderul de sindicat, a precizat ca au avut loc cateva intrevederi cu managerul spitalului, Costica Panzaru, pentru a discuta aceste nemultumiri, dar fara nici un rezultat. Mai mult, de cand au aparut aceste discutii, ea spune ca directorul merge in fiecare noapte pe sectii, in control, la asistentele medicale, punand astfel presiune.

De cand discutam, in fiecare noapte merge pe sectii la colegele mele in control. Pune presiune pe noi, controland in fiecare noapte sectiile. Si cumva voalat, ne transmite si amenintari” spune liderul de sindicat.

Diminuarea platii orelor din week-end  se resimte la salariu cu pana la 500 de lei in minus, spun sindicalistii.

In replica, directorul Costica Panzaru, a precizat ca personalul medical care a protestat astazi nu are dreptate. Asta deoarece cheltuielile spitalului prognozate pentru acest an, circa 600 de miliarde de lei vechi depasesc veniturile estimate, 556 de miliarde de lei vechi, iar el ca managerul trebuie sa ia decizii, care par urate la un moment dat.

O alta dintre ele este si reducerea platii garzilor efectuate de medici la 50%, de luni pana vineri si fata de  75% cum era pana acum.

In ceea ce privesc acuzatiile asistentilor legate de controalele facute de manager in toiul noptii, managerul Costica Panzaru a negat ca ar fi vorba despre o presiune, ci de faptul ca este un drept al lui, ca si director.

Cu aceste masuri, conducerea anunta ca in trei luni spitalul va fi echilibrat bugetar. Desi, in urma cu un an, unitatea medicala avea un excedent bugetar de un milion de euro, in prezent, ar avea mult mai putin, din cauza cresterilor salariale.

Personalul medical care a protestat astazi, din timpul lor liber, a precizat ca va continua manifestarile si in zilele urmatoare, pana cand vor avea negocieri cu managerul unitatii.

Noi o sa continuam sa iesim in fiecare dimineata si poate o sa reusim sa negociem ceva, deoarece pana acum am avut doar intrevederi cu domnul director in care ne anunta ce decizii a luat, fara sa ne consulte si pe noi” a precizat liderul de sindicat.

Mentionam ca Spitalul Municipal din Pascani are 526 de angajati, iar 63 de medici isi desfasoara activitatea in institutie.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider