18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Protest pentru autostradă, la Cristeşti, cu maşini din judeţele Moldovei

Activiştii care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova vor organiza astăzi un protest la Cristeşti. Coloane de maşini, care vor pleca din mai multe oraşe, ar urma să ajungă la ora 12.00 la limita judeţului Iaşi cu Neamţ.

Din Iaşi, cei interesaţi sunt aşteptaţi la ora 10.00 la rondul din capătul cartierului Păcurari. La marşul motorizat, activiştii vor veni cu autoturisme, camioane şi motociclete. Protestul este organizat de către asociaţiile „Împreună pentru A8” şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, iar printre participanţi se numără oameni de afaceri, fermieri, transportatori, dealeri auto şi diverse asociaţii profesionale. Principalele revendicări ţin de includerea spre finanţare a unor tronsoane din autostrăzile A7 şi A8 în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi de o mai bună gestionare a contractelor de proiectare aflate în derulare.

„Lipsa unei finanţări predictibile, clare şi cu sursă precisă a acestor autostrăzi vitale poate fi văzută ca o nouă amăgire pe care acest Guvern o livrează moldovenilor. (…) Presiunea publică trebuie să continue până la finalizarea acestor lucrări, ce vor deveni noile magistrale ale dezvoltării zonei”, se arată într-un comunicat comun al celor două ONG-uri. În prezent, toate sectoarele autostrăzilor A7 şi A8 sunt în faza de proiectare, cele mai avansate documentaţii fiind în cazul primului drum rapid menţionat. Pentru A7, Ministerul Transporturilor are în plan lansarea de licitaţii de execuţie în acest an. În cazul A8, pe un tronson (Iaşi – Tg. Neamţ) contractul de proiectare a fost semnat alaltăieri, iar pe sectorul montan (Tg. Neamţ – Tg. Mureş) sunt întârzieri majore în finalizarea contractului semnat acum doi ani.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Accident cu victime la Cristesti. Un copil a murit

Accident rutier  grav in localitatea Cristesti, pe Drumul Național...

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow