More

  Protest la Pașcani pentru majorarea pensiilor

  Un grup de pensionari vor să organizeze un protest pasnic pentru a atrage atenția asupra nemulțumirilor legate de pensii. Pascanenii sunt nemulţumiti de faptul că actuala guvernare intenţionează să nu majoreze pensiile conform prevederilor legale, ci cu un procent mai mic, aşa cum reiese din recentele declaraţii ale oficialilor romani.
  Pensionarii s-au prezentat joi dimineața la audientele ținute la Primăria Pașcani, cu scopul de a obține o autorizație de desfășurare a unei acțiuni de protest.

  Ne-am prezentat astazi la Primaria Pascani in incercarea de a obtine autorizatie pentru organizarea unui protest impreuna cu foarte multi colegi care sunt indignati din cauza nerespectarii legii 127/2019 privind majorarea punctului de pensie. Pentru asta vrem sa protestam, sa ne spunem si noi punctul de vedere si sa ne cerem drepturile” a precizat pentru Bit Tv Ion Tarcan, unul dintre pensionari.

  Viceprimarul Gabriela Nedelcu a precizat că solicitarea pensionarilor de a organiza un protest a fost transmisa către Compartimentul Juridic din cadrul Primăriei Pașcani, care le va trimite un răspuns în câteva zile.

  Nu este primul demers de acest fel la Pașcani. În luna iunie a.c., o asociaţie de pensionari din municipiu a început să strângă semănaturi pentru a convinge Guvernul României să respecte legea de majorare a pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. Iniţiativa aparţine Clubului Pensionarilor „Făclia” reprezentat de consilierul PSD Vasile Avramiuc, cetăţean de onoare al municipiului.

  Ce părere ai?

  loading...

  Alte articole

  Demersuri pentru cumpararea de tablete din fonduri UE. Perioada de depunere a cererilor, redusa de la 3 luni la o zi

  Primaria Pascani a anuntat ca a facut primii pasi pentru accesarea fondurilor europene rezervate achizitionarii de tablete, pc-uri si tehnica IT pentru sustinerea orelor...

  Vis îndeplinit! Mama cu cei șase copii au un acoperiș deasupra capului

  Mama cu cei sase copii din Harmanesti are in sfarsit un loc doar al ei, unde sa isi creasca micutii. Duminica, 18 octombrie a.c.,...

  Chirurgul Abdalla Bashir confirmat cu virusul COVID-19

  Unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi din municipiul Pascani este infectat cu COVID-19. Este vorba despre doctorul Abdalla Bashir, de la Spitalul General CF....