10.5 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Protest in cartierul Vatra Pascani din cauza masinilor de tonaj. Locuitorii ameninta cu blocarea strazii si ii acuza pe politistii.

Scandal imens din cartierul Vatra din Pascani. In cursul zilei de astazi, 26 august a.c., cca 20 de locuitori au protestat pentru interzicerea circulatiei masinilor grele prin aceasta zona.

Asta deoarece peretii caselor sunt fisurati iar locuintele sunt in pericol de a se prabusi in urma trepidatiilor puternice de la masinile de tonaj care trec burdusite cu marfa, mai ales pe timp de noapte.
Pascanenii ii acuza pe cei din Primarie ca nu au facut nimic concret de ani de zile pentru a impiedica circulatia masinilor grele sau macar pentru a limita viteza de circulatie pe strada Vatra. La fel de vinovati, in opinia lor sunt si politistii locali care refuza sa ii opreasca pe acesti soferi si sa ii sanctioneze pentru depasirea limitei de viteza in localitate, desi au fost amplasate indicatoare in acest sens. Oamenii spun ca sunt opriti si amendati doar carutasii si biciclistii, in timp ce masinile de tonaj circula fara nici un fel de problema.

Oamenii sustin ca sunt decisi sa continue cu protestele. Ei spun ca daca Primaria nu va lua nici o masura, in cateva saptamani de zile, vor iesi din nou in strada pentru a bloca accesul masinilor, pana la rezolvarea problemei.
O alta nemultumire este cea legata de starea drumului care arata ca dupa bombardament, deoarece nu a mai fost asfaltat de ani de zile. Locuitorii din acesta zona spun ca Primaria ar trebui sa plombeze acesta strada, pana cand va fi asfaltata. Ei au aflat ca lucrarile de asfaltare ar putea fi amante pentru anul viitor dupa ce imprumutul de 4 mil de lei de la CEC ,care urma sa fie contractat de Primarie nu a primit avizul Guvernului.

In replica reprezentantii Primariei sustin ca problema va fi analizata in viitoare sedinta a Comisiei de Circulatie. Mai mult, in cursul zilei de maine edilul pascanean se va intalni cu reprezentantii Guvernului pentru obtinerea avizului necesar contractarii creditului de 4 mil de lei pentru asfaltarea strazilor Stefan cel Mare, Vatra si Eugen Stamate.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI