21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Protest cu puțini participanți împotriva restricțiilor, la Pașcani. 12 amenzi date de polițiști și jandarmi

Municipiul Pascani s-a alaturat marti seara, 30 martie, oraselor din tara unde au fost organizate proteste impotriva restrictiilor impuse de autoritati, in contextul pandemiei de COVID 19. Manifestarea a debutat in jurul orei 18:00, iar tot atunci, un fost candidat la Primariei municipiului din partea Partidului Verde, Lica Dumitriu, aflat in fata sediului administratiei locale din Pascani a intrat live pe Facebook si a invitat pascanenii sa participe la protest.

Contact telefonic, el a precizat reporterilor BIT TV, ca nu el a organizat protestul de marti seara si ca totul ar fi pornit spontan.

La scurt timp, si-au facut prezenta si jandarmi si politisti, care i-au identificat pe primii protestatari.

Pe inserate, zeci de pascaneni, in special tineri, s-au alaturat protestului iar apoi au pornit intr-un mars pe strazile municipiului. Si-au strigat nemultumirile legate de restrictiile impuse de autoritati si au ars masti de protectie.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi, protestul s-a desfasurat pasnic, a fost supravegheat pe toata durata acestuia si au fost date doua amenzi in valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea normelor de protectie sanitara.

Si politistii au dat amenzi, zece la numar, toate pentru nepurtarea mastii de protectie, potrivit datelor de la IPJ Iasi.

De precizat este faptul ca, in total, ar fi fost circa 70 de persoane implicate, iar manifestarea s-a incheiat in jurul orei 22:00.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow