More

  PROTEJAȚI-VĂ PAROLELE ŞI CODUL PIN!

  Array

  Codul PIN și parolele sunt forme de verificare a identității. Ele sunt folosite pentru a accesa conturi de e-mail, conturi deschise la instituţii financiare, site-uri de cumpărături sau în alte scopuri. Creaţi-vă un PIN şi parole puternice, care să vă ajute să păstrați în siguranţă informaţiile personale!

  Poliţia Română vă recomandă:

  NU!

  Nu utilizați cifre identice, cum ar fi 1111 sau numere consecutive, ca 1234.

  Nu utilizaţi, în crearea parolelor sau a codului PIN, informații cu caracter personal, cum ar fi data nașterii dumneavoastră sau a unui membru al familiei, numere de telefon, nume de animale de companie, numele sau adresa!

  Nu folosiți același cod PIN sau aceeaşi parolă pentru mai multe site-uri!

  Nu faceţi schimb de informații cu caracter personal cu persoane pe care nu le cunoaşteţi!

  Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!

  DA!

  Utilizați o combinație de litere mari și litere mici, numere și caractere speciale!

  Folosiţi în crearea codului PIN mai mult de patru cifre şi parole mai lungi de opt litere și cifre, acolo unde este posibil!

  Păstrați toate înregistrările fizice ale parolelor pe care le-aţi înregistrat într-un loc sigur! Nu le scrieţi pe o hârtie pe care să o păstraţi în portofel sau în apropierea computerului!

  Manifestaţi o atenţie sporită în momentul în care comandaţi bunuri şi produse!

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI