13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Propuneri de supravieţuire: PSA se uneşte cu societatea de salubritate

Două societăţi din Paşcani aflate în subordinea Consiliului Local ar urma să se unească pentru a supravietui.
Este vorba despre Prest Serv Apa SA, care a rămas fără servicii după ce au fost delegate operatorului ieşean şi societatea locală de salubritate. Administratia locală analizează posibilitatea ca cele două unităţi să fie unite în una singură, iar propunerea va fi discutată în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni.

Reprezentanţii Primăriei susţin că acesta soluţie ar rezolva o serie de probleme. Prima dintre ele este ca PSA, rămasă doar cu 5 salariaţi, directori, nu are personal disponibil nici măcar pentru a asigura paza sediului. În acelaşi timp fostul operator de apă trebuie să îşi încaseze restantele de la agenţii economici şi populaţie. De cealaltă parte CLP Ecosalubritatea SA Paşcani are nevoie de un sediu şi o bază materială care să o facă competitiva pentru a putea participa la licitaţie, pentru serviciile de salubritate.

Menţionăm că în cursul zilei de vineri Comisia Economică se va deplasa la sediul societăţi de salubritate pentru a găsi o soluţie cu privire la preţul care urmează să fie stabilit de Consiliul Local. Conducerea societăţii a propus ca noul preţ să fie de 17, 3 lei de la 8,3 pentru fiecare persoană, pe lună, dar a fost respins de câteva ori până acum.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow