21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Propunere PDL: prime de 2.500 lei pentru nou-născuţi şi concediu postnatal de 3 ani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, un deputat PDL a depus o iniţiativă legislativă prin care propune prime de 2.500 lei pentru fiecare nou-născut, concediu postnatal de 3 ani şi o majorare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, în sensul prelungirii perioadei de concediu pentru creşterea copilului la 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu handicap; creşterii cuantumului indemnizaţiei lunare de la 75% la 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, precum şi acordarea unei sume de 2.500 lei la naşterea fiecărui copil”, susţine deputatul PDL Mihai Cristian Apostolache în documentul depus luni la Camera Deputaţilor.

Argumentele lui sunt bazate pe actualul context demografic din România, „context caracterizat prin scădere demografică, rata scăzută a fertilităţii, îmbătrânirea populaţiei, prin emigrarea populaţiei active”.

Referitor la propunerea de creştere a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, prevăzut de Legea nr. 61/1993, de la 200 lei la 500 lei, Apostolache susţine că, „pe lângă necesitatea contracararii tendinţelor demografice negative, stă promovarea interesului superior al copilului, prin stimularea părinţilor de a se implica mai mult în creşterea şi educarea copiilor, precum şi prin asigurarea unui suport financiar adecvat acestora”, mai arată deputatul Apostolache.

 

Sursa: Adevarul

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...