18.8 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
18.8 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

Propunere PDL: prime de 2.500 lei pentru nou-născuţi şi concediu postnatal de 3 ani

Ultimele știri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, un deputat PDL a depus o iniţiativă legislativă prin care propune prime de 2.500 lei pentru fiecare nou-născut, concediu postnatal de 3 ani şi o majorare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, în sensul prelungirii perioadei de concediu pentru creşterea copilului la 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu handicap; creşterii cuantumului indemnizaţiei lunare de la 75% la 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, precum şi acordarea unei sume de 2.500 lei la naşterea fiecărui copil”, susţine deputatul PDL Mihai Cristian Apostolache în documentul depus luni la Camera Deputaţilor.

Argumentele lui sunt bazate pe actualul context demografic din România, „context caracterizat prin scădere demografică, rata scăzută a fertilităţii, îmbătrânirea populaţiei, prin emigrarea populaţiei active”.

Referitor la propunerea de creştere a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, prevăzut de Legea nr. 61/1993, de la 200 lei la 500 lei, Apostolache susţine că, „pe lângă necesitatea contracararii tendinţelor demografice negative, stă promovarea interesului superior al copilului, prin stimularea părinţilor de a se implica mai mult în creşterea şi educarea copiilor, precum şi prin asigurarea unui suport financiar adecvat acestora”, mai arată deputatul Apostolache.

 

Sursa: Adevarul

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
18.8 ° C
20.1 °
17.8 °
91 %
2.3kmh
100 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI