0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Propunere inedită: Comunele să contribuie la finanţarea spitalului, internatelor şi serviciilor de stare civilă din Paşcani

Propunere inedită privind finanţarea Spitalului de Urgenţă din Paşcani. Managerul unităţii susţine că şi primăriile din împrejurimi ar trebui să contribuie la finanţarea spitalului, nu numai administraţia municipal. Asta deoarece 60 % dintre pacienţi provin din comunele învecinate, conform statisticelor.
Dezbaterile pe acesta tema au avut loc în şedinţa de astăzi a Consiliului Local Paşcani, odată cu aprobarea bugetelor.
Managerul Spitalului a precizat că eforturile administraţiei locale ar putea fi şi mai mari decât până acum pentru asigurarea funcţionarii spitalului şi că responsabilitatea ar trebui împărţită şi cu celelalte primarii din zonă.
Primarul a fost interesat de propunere şi a cerut un specialist pentru demararea acestui demers.
Mai mult secretarul Primăriei, Mircea Zuzan a spus că o măsură similară ar trebui aplicată şi pentru finanţarea serviciilor de stare civilă şi a internatelor de la şcoli. Asta deoarece de ele beneficiază nu numai păşcănenii ci şi locuitorii din comunele învecinate.
În acelaşi context a fost prezentată situaţia financiară a Spitalului de Urgenţă, spectaculoasă în comparaţie cu alte unităţi medicale din ţară. Managerul Costică Panzaru susţine că spitalul are în stocuri medicamente şi materiale sanitare de 6 mil de lei care ar ajunge până în octombrie, iar în acest an bugetul de achiziţii este mai mare cu 2.7 milioane de lei. Asta deoarece peste 120 000 de pacienţi au trecut prin unitatea de primiri urgente, numai anul trecut.
Conducerea unităţii a spus că în acest an vor fi făcute investiţii pentru extinderea serviciului de urgente şi schimbarea aparaturii chirurgicale. Se aşteaptă ca din luna mai unitatea să avanseze de la gradul 4 la 3 în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale.
Menţionăm că bugetul pentru salariile personalului medical a crescut semnificativ în acest an, pentru respectarea prevederilor legale. Deocamdată sunt prevăzute doar o parte din sumele necesare şi se aşteaptă o rectificare bugetară.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow