20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Propunere inedita: Arta urbana, pe un cos de fum degradat

- Advertisement -

Un cos de fum inalt de aproape 15 m,  al unei centrale termice dezafectate din Pascani, a fost si este inca subiect de discutie pe retele de socializare. Unii dintre cetateni cred ca administratia locala trebuie sa faca demersurile necesare pentru a fi daramat de urgenta. Constructia aflata intr-o stare avansata de degradare este un reeal pericol, dar pana acum nu au fost luate masurile necesare. Altii, insa, sustin ca zidaria ar trebui refacuta si sa fie pusa la dispozitia artistilor plastici pentru a fi pictata, cu sprijinul finaciar al Primariei Pascani. Ideea apartine doamnei Lucia Hen, un lider de la Cercetasii Romaniei.

„Sunt mai mulți pășcăneni (printre care și eu) ce au remarcat coșul de fum degradat de la centrala din deal. Constructorul din mine vede dificultatea de a-l demola din cauza clădirilor multe din jur, dar cercetașul din mine obișnuit să facă din defect efect vine cu o propunere: să se refacă zidăria degradată și oameni talentați de care orașul nu duce lipsă, să îl picteze. Ar putea fi un mic proiect unde artiștii din oraș să vină cu propuneri și să fie selectată public ideea cea mai faină. Bineînțeles,proiectul trebuie susținut și finanțat de Primăria orașului.” 

Pascanenii au fost invitati sa isi dea cu parerea despre acesta propunere. Unii dintre ei cred ca vechiul cos de fum trebuie daramat imediat, altii spun ca si in alte orase din tara au fost reconstitutie astfel de obiective. Oricum problema trebuie rezolvata de administratia locala. 

Conceptul de „artă stradală”, a prins contur si in Romania incepand din anul 2000, pentru a preintampina degradarea spațiilor publice și a produce un impact vizual armonios. Menționăm ca in anul 2017 RAGCL Pascani, unitate care a avut in administrare centralele termice, dar acum este in faliment, a inaintat Consiliului Local o expertiza a acestei constructii. Pana acum nu a fost contractata nici o firma de demolari si nici nu au fost facute lucrari de reparatiii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow