18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Propunere: Doua sensuri giratorii pe strada Moldovei pentru noul centru comercial

Pascaniul ar urma sa aiba doua sensuri giratorii pe strada Moldovei, unul dintre ele avand cale de acces spre noul centru comercial. Subiectul a fost discutat in cadrul sedintei de luni, 12 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani.

Astfel, in zona supermarketului Kaufland din Pascani a fost propus un sens giratoriu care va prelua fluxul de masini care intra in oras, dar si fluxul de masini care vor avea acces la supermarketul Lidl si la noul centru comercial, care urmeaza sa fie construit pe ruinele fostei societati Retrom.

Aceasta noua cale de acces presupune pastrarea spatiului verde dintre cele doua benzi de circulatie care duc spre Kaufland, cu mentiunea ca acesta va fi continuu, iar accesul spre Lidl nu se va mai face prin executarea virajului obligatoriu la stanga, ci prin intrarea in sensul giratoriu de la Kaufland.

Cea de-a doua propunere care a fost analizata in cadrul sedintei, s-a referit la desfiintarea intersectiei semanforizate din zona fostei cladiri „Constructorul”, in schimbul infiintarii celui de-al doilea sens giratoriu, care sa fie folosit ca o cale de iesire.

Imediat dupa sedinta, viceprimarul municipiului Pascani, Cristian Ratoi, impreuna cu membrii Comisiei de Circulatie au efectuat o vizită la fața locului, pentru a evalua cu exacitate unde vor fi amplasate cele doua sensuri giratorii de la Kaufland.

In continuare urmeaza sa fie obtinute avizele, unul de la Comisia de Circulatie, in sedinta urmatoare, si unul de la Politia Rutiera Iasi.

În aceeași ședință a fost aprobata infiintarea a doua treceri de pietoni, una pe strada Zimbrului, in spatele Gradinitei Agape, si una pe strada Traian Vuia. De asemenea, in capatul strazii Culturii s-a decis amplasarea unui indicator pentru drum infundat si a unor stalpi reflectorizanti, care sa reduca riscul de accidente.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow