11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Propunere controversata: Domeniul public instrainat mai usor

Cum ar fi ca domeniul public sa poata fi instrainat mult mai usor, prin concesionar sau inchieire? Unii parlamentari cred ca ar fi mai bine motiv pentru care au initiat un proiect de modificare a legii asa incat la vot sa nu mai fie necesar un minm de 2/3 ci majoritatea simpla.
Printre initiatori se afla si doi politicieni din judetul Iasi, senatorii Florin Constatinescu si Sorin Lazar. Ei au sprijinit propunerea ministrului pentru Buget, Darius Vâlcov, in contextul in care, dupa ruperea USL , PSD nu mai are majoritate de voturi in multe consilii locale si judetene.
Senatorul pascanean sustine aceasta propunere deoarece in acest fel domeniul public ar putea fi pus, mai usor, la dispozitia eventualilor investitori.
Proiectul de lege, daca va fi aprobat ar putea genera abuzuri în administrarea terenurilor şi imobilelor publice. Ele ar putea fi instrainate mult mai usor fiind necesar un numar mai mic de voturi.
Initiatorul prpune ca orice hotărâre de patrimoniu să fie adoptată cu votul a jumătate plus unu dintre consilierii locali sau judeţeni în funcţie in timp ce acum este nevoie de o majoritate de două treimi. Proiectul se refera la la concesionări, vânzări, schimburi sau închirieri de terenuri sau immobile dar si la scoaterea unui bun din domeniul public, luarea în administrare sau transmiterea în folosinţă gratuită a unei proprietăţi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow