27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Propunere controversata: Cine hraneste cainii pe strada, trebuie sa fie amendati. Cum comentati

Soarta cainilor comunitari a aprins din nou, spiritele in Consiliul Local Pascani. Astazi, 29 noiembrie a.c, odata cu prezentarea raportului de activitate al Politiie Locale, pentru primele 9 luni ale anului, consilierul PSD Codrin Toma a solicitat comandatului Politiei sa i-a masuri imediate impotriva pascanenilor care dau de mancare cainilor comunitari, in spatiile publice. Toma a argumentat ca nu este firesc ca pe strazi sau in scarile de bloc cainii comunitari sa fie hraniti, pe motiv ca dupa aceea devin agresivi cu ceilati locatari, si a recomandat ca cei care ii ingrijesc sa ii adopte si sa le ofere un adapost.
In replica consilierul Florin Racila a criticat propunerea colegului sau de partid. Mai mult seful Politiei Locale a spus ca nu pot fi amendati pascanenii care dau de mancare la caini deoarece nu exista prevederi legale, in acest sens.
Mai mult, presedintele de sedinta , consilierul Vasile Plesca a spus ca problema cainilor comunitari poate fi rezolvata numai dupa un referendum care ar trebui organziat de Primaria Pascani, prin intermediul caruia cetatenii sa decida daca cainii de pes trazi ar trebui sau nu eutanasiati.
Mentionam ca in acelasi context edilul sef al municipiului a cerut politistilor locali mai multa implicare pentru depistarea celor care ar aduce cu masinile la Pascani caini comunitari si ii descarca la marginea orasului.

Orizont.info

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...