-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Propunere: 10 echipamente pentru salvat vieţi, de la bugetul local

 

Un consilier păşcănean solicita legislativului local investiţii de urgenţă la spitalele din localitate. Sorin Olariu – foto,  de la PMP,  susţine într-o adresă înainta administratiei că ar trebui achiziţionate de la bugetul local minim 10 sisteme de ventilaţie şi monitorizare pentru a fi distribuite celor două unităţi medicale din localitate, în contextul pandemiei de coronavirus. Echipamentele ar urma să fie folosite pentru salvarea de vieţi, dacă situaţia privind evoluţia coronaviruslui se va agrava. Dacă nu, ele vor rămâne în conservare sau vor fi folosite pentru situaţii de urgenţă, a explicat iniţiatorul.

Preţurile pentru astfel de echipamente variază de la 50 000 la 100 000 de lei, spune managerul spitalului de Urgenţă din Paşcani. Propunerea va fi discutată cel mai probabil în viitoarea şedinţă a Consiliului Local.

Suma alocată în acest an pentru situaţii de urgenţă este de doar 50 000 lei dar ea poate fi suplimentata prin votul consilierilor locali.
În momentul de faţă, Spitalul de Urgenţă din Paşcani sunt 4 sisteme de ventilaţie şi monitorizare la Terapie Intensivă din care unul nu este funcţional.

De asemenea la Compartimentul de Primiri Urgente mai este folosit un echipament asemănător, mobil, conform datelor furnizate de conducerea unităţii

DE LA ACELAȘI AUTOR