More

  Proprietarii de mașini expuse la vânzare, amendați la Hîrlău. Unii preferă să scape de mașină decât să plătească

  Array

  La Hârlău, proprietarii de mașini care nu reușesc să le vândă, deși le expun cu toate informațiile necesare pe străzile din oraș, găsesc soluții chiar dacă sunt amendați de polițiști. Unii contestă amenzile la judecătorie, iar alții le iau elementele de identificare și le abandonează pentru a scăpa de amenzi.

  Și la Hârlău străzile din oraș sunt aglomerate de mașini parcate, nu în scopul staționării, ci al vânzării, motiv pentru care autoritățile locale intervin periodic pentru a elibera domeniul public și a sancționa pe cei care nu respectă legislația în vigoare.
  Polițiștii locali au înștiințat toți proprietarii autoturismelor prin somație pentru a ridica autoturismele expuse spre vânzare, iar cei care nu s-au conformat au fost amendați. 11 amenzi între 200 și 500 de lei au fost aplicate recent în oraș, conform unei hotărâri a Consiliului Local, deoarece aceste acțiuni constituie contravenții.

  Cu toate că cetățenii cunosc aceste prevederi legislative prin care se interzice expunerea spre vânzare a autoturismelor pe spații publice, unii nu numai că nu le-au ridicat după ce au fost somați, ci au găsit alte mijloace prin care să se dezică de astfel de practici. Doi dintre proprietari au contestat amenzile la Judecătoria din Hîrlău, iar o femeie din Iași a găsit o cale și mai ingenioasă de a scăpa de răspundere: a luat numerele de înmatriculare ale mașinii și a lasat-o abandonată.

  Precizăm că situații asemănătoare sunt și în alte localități, proprietarii de mașini folosind nu numai străzile pentru a-și expune autovehiculele, ci și parcările, care sunt aglomerate inutil, pentru perioade lungi de timp, deși există sancțiuni care pot fi aplicate de către polițiști.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI