More

  Proprietarii de mașini expuse la vânzare, amendați la Hîrlău. Unii preferă să scape de mașină decât să plătească

  Array

  La Hârlău, proprietarii de mașini care nu reușesc să le vândă, deși le expun cu toate informațiile necesare pe străzile din oraș, găsesc soluții chiar dacă sunt amendați de polițiști. Unii contestă amenzile la judecătorie, iar alții le iau elementele de identificare și le abandonează pentru a scăpa de amenzi.

  Și la Hârlău străzile din oraș sunt aglomerate de mașini parcate, nu în scopul staționării, ci al vânzării, motiv pentru care autoritățile locale intervin periodic pentru a elibera domeniul public și a sancționa pe cei care nu respectă legislația în vigoare.
  Polițiștii locali au înștiințat toți proprietarii autoturismelor prin somație pentru a ridica autoturismele expuse spre vânzare, iar cei care nu s-au conformat au fost amendați. 11 amenzi între 200 și 500 de lei au fost aplicate recent în oraș, conform unei hotărâri a Consiliului Local, deoarece aceste acțiuni constituie contravenții.

  Cu toate că cetățenii cunosc aceste prevederi legislative prin care se interzice expunerea spre vânzare a autoturismelor pe spații publice, unii nu numai că nu le-au ridicat după ce au fost somați, ci au găsit alte mijloace prin care să se dezică de astfel de practici. Doi dintre proprietari au contestat amenzile la Judecătoria din Hîrlău, iar o femeie din Iași a găsit o cale și mai ingenioasă de a scăpa de răspundere: a luat numerele de înmatriculare ale mașinii și a lasat-o abandonată.

  Precizăm că situații asemănătoare sunt și în alte localități, proprietarii de mașini folosind nu numai străzile pentru a-și expune autovehiculele, ci și parcările, care sunt aglomerate inutil, pentru perioade lungi de timp, deși există sancțiuni care pot fi aplicate de către polițiști.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet