13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Proprietarii de mașini expuse la vânzare, amendați la Hîrlău. Unii preferă să scape de mașină decât să plătească

La Hârlău, proprietarii de mașini care nu reușesc să le vândă, deși le expun cu toate informațiile necesare pe străzile din oraș, găsesc soluții chiar dacă sunt amendați de polițiști. Unii contestă amenzile la judecătorie, iar alții le iau elementele de identificare și le abandonează pentru a scăpa de amenzi.

Și la Hârlău străzile din oraș sunt aglomerate de mașini parcate, nu în scopul staționării, ci al vânzării, motiv pentru care autoritățile locale intervin periodic pentru a elibera domeniul public și a sancționa pe cei care nu respectă legislația în vigoare.
Polițiștii locali au înștiințat toți proprietarii autoturismelor prin somație pentru a ridica autoturismele expuse spre vânzare, iar cei care nu s-au conformat au fost amendați. 11 amenzi între 200 și 500 de lei au fost aplicate recent în oraș, conform unei hotărâri a Consiliului Local, deoarece aceste acțiuni constituie contravenții.

Cu toate că cetățenii cunosc aceste prevederi legislative prin care se interzice expunerea spre vânzare a autoturismelor pe spații publice, unii nu numai că nu le-au ridicat după ce au fost somați, ci au găsit alte mijloace prin care să se dezică de astfel de practici. Doi dintre proprietari au contestat amenzile la Judecătoria din Hîrlău, iar o femeie din Iași a găsit o cale și mai ingenioasă de a scăpa de răspundere: a luat numerele de înmatriculare ale mașinii și a lasat-o abandonată.

Precizăm că situații asemănătoare sunt și în alte localități, proprietarii de mașini folosind nu numai străzile pentru a-și expune autovehiculele, ci și parcările, care sunt aglomerate inutil, pentru perioade lungi de timp, deși există sancțiuni care pot fi aplicate de către polițiști.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow