16.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Proprietarii de locuinte din Pascani somati sa isi asigure casele

blocuri esplanada pascaniPolitistii locali au trecut la somarea proprietarilor de locuinte din municipiul Pascani. De la inceputul acestui an, agentii au batut la usa a peste 60 de pascaneni, pentru a-i informa ca sunt obligati sa isi asigure casele impotriva dezastrelor naturale.

Dupa nenumarate discutii care au avut loc in Consiliul Local pe tema legii 260 din 2008 cu privire la obligativitatea incheierii politei de asigurare obligatorie a locuintelor, lucratorii Politiei Locale au trecut la actiune. Astfel, in cursul lunii ianuarie un numar de 62 de persoane au fost somate pentru a prezenta o copie a documentului care atesta asigurarea obligatorie a locuintei.

Potrivit datelor furnizate de comandantul Politiei Locale, un numar de 33 de proprietari s-au conformat si au prezentat acea xerocopie urmand ca restul de 29 de persoane sa trimita in perioada urmatoare aceasta dovada.
Capitanul Vasile Avasiloaie ii informeaza pe cei care inca nu au fost verificati, ca risca o amenda contraventionala cu o valoare cuprinsa intre 100 – 500 de lei in cazul in care polita nu este incheiata, iar in perioada urmatoare agentii vor merge din usa in usa pentru a soma toti pascanenii care sunt proprietarii de locuinte sa prezinte aceasta dovada.

Reamintim cititorilor ca preţul unei poliţe de asigurare obligatorie a locuinţei este de 10 euro pe an dacă imobilul este construit din cărămidă nearsă sau din chirpici şi de 20 de euro anual dacă imobilul are o structură de rezistenţă de beton armat sau lemn. Valoarea asigurată, mai exact suma de bani primită ca despăgubire de la asigurator este de 10.000, respectiv 20.000 de euro. Asigurarea obligatorie a locuinţei oferă protecţie doar in cazul unor inundaţii, alunecări de teren şi cutremure.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow