24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Promisiuni pentru legumicultorii lipoveni: tarabe in pietele din Iasi, depozit frigorific la Targu Frumos

Vesti bune pentru micii producatori agricoli, mai ales cei lipoveni, din Targu Frumos. In curand acestia vor putea sa isi vanda produsele si in pietele agricole din Iasi, unde municipalitatea ar urma sa amenajeze si s a rezerveze cateva tarabe speciale pentru ei. Promisiunea a fost facuta chiar de presedintele CJ , Cristian Adomnitei in cadrul in cadrul unei dezbateri cu privire la sprijinirea organizarii formelor associative in agricultura . Evenimentul a avut loc astazi la Casa de Cultură a Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Târgu Frumos.

Seful judetului a mai spus ca in cativa ani de zile la Letcani va fi amenajata una dintre cele mai mari piete agricole din acesta zona unde producatorii vor avea posibilitatea sa isi vanda marfa. Mai mult, la Targu Frumos ar urma sa fie amenajat cel mai mare depozit frigorific cu vanzare din judet pentru legume si fructe .

Mentionam ca la intalnirea de astazi au participt si reprezentanţi ai firmelor distribuitoare de seminţe de legume şi alte materiale pentru sectorul legumicol. In acelasi context, Cristian Adomnitei i-a indemant pe micii producatori sa nu ezite sa se asocieze pentru a putea obtine fonduri europene de dezvoltare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow