21.4 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Promisiuni de cresteri de salarii, fara acoperire

Vesti bune pentru unii salariati din Primaria Pascani. Edilul municipului a anuntat ca intentioneaza sa majoreze salariile pentru unii functionari, mai ales pentru juristi si specialistii de la Cadastru, pe motiv ca veniturile lor sunt mici. Marius Pintilie a mai spus ca posturile vacante nu sunt ocupate deaorece, la Pascani, unele venituri salariale ar fi mai mici decat in unele comune.

Precizarile au fost facute in cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget si a listei de investitii pentru anul in curs, intalnire care a avut loc pe 5 aprilie de la ora 10, in sala de festivitati a Primariei. Unul dintre cetateni a cerut explicatii de ce sunt prevazute cheltuieli de personal mai mari decat cele de anul trecut la unele servicii publice. De exemplu la Muzeul Municipal suma alocata pentru salarii este aproape dubla, 150 000 lei fata de peste 88 000 lei cat era anul trecut. Si la Politia Locala a crescut fondul de salarii de la 1,26 milioane de lei la 1,75 milioane lei iar la Evidenta Populatiei, de la 598 440 lei la 784 000 lei.

Majorarile salariale propuse de primar ridica multe semne de intrebare. Conform Ordonantei de Guvern nr 226/2020 „salariile de baza, soldele de fucntie, salariile de functie, indemnizatiile lunare si alte forme de renumerare a bugetarilor cor fi inghetate la nivelul din decembrie 2020”. Asta insemna ca salariile nu pot fi majorate ci vor ramane la nivelul celor de anul trecut. Mai mult, pentru autoritatile publice locale, in proiectul de buget pentru anul in curs, este prevazuta o parte din suma necesara achitarii drepturilor salariale la nivelul anului 2020, , doar 61%, adica peste 13,1 milioane fata de aproape 16,4 milioane cat a fost anul trecut. Mentionam ca majorarile salariale nu pot fi facute nominal, pentru cineva anume ci pentru una sau mai multe functiii, conform grilei de salarizare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow