35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Proiectul Erasmus+ ”Orizonturi europene de formare în domeniul tehnic”, desfășurat la Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc” din Pașcani, a ajuns la final

C.P. Cea de-a doua mobilitate din cadrul Proiectului ”Orizonturi europene de formare în domeniul tehnic” s-a derulat în perioada 17 aprilie–8 mai în Granada, Spania, constând într-un nou stagiu de formare care s-a desfășurat la Compania Acacio Servicios Telematicos S.L.

Grupul țintă a fost format din 14 elevi din clasa a X-a, cu specializarea Tehnician operator tehnică de calcul, domeniul Electronică-Automatizări, însoțiți de două cadre didactice.

Organizația parteneră a fost  M.E.P. Europrojects Granada S.L. care,  pe parcursul celor trei săptămâni, a asigurat un program variat cu privire la instruirea practică, dar și la activitățile culturale.

Prima întâlnire a debutat într-un cadru deosebit, unde elevii au făcut cunoștință cu reprezentanții M.E.P. Europrojects care au prezentat programul celor trei săptămâni de practică.

Astfel, în prima săptămână a stagiului, elevii au analizat schema de funcționare a unui sistem de alarmă, identificând și testând componentele necesare. A urmat o perioadă de două săptămâni în care elevii au înțeles cum se asamblează componentele sistemului de alarmă, efectuând probe în diferite situații de simulare.

La finalul stagiului,  participanții, sub atenta coordonare a tutorelui de practică, au reușit să îndeplinească obiectivul propus și anume,  conectarea unui sistem de alarmă la un server prin intermediul fibrei optice.

În urma parcurgerii cu succes a perioadei de practică, elevii au primit diplome din partea

M.E.P. Europrojects, precum și Documentul de mobilitate Europass.

Activitatea culturală a fost variată, astfel elevii au avut prilejul de a observa cele mai importante obiective turistice din localitățile Granada, Sevilla, Cordoba și Malaga. Au aflat informații despre iubitorii de artă, istorie, cultură și au fost fermecați de peisaje spectaculoase, de mâncarea tradițională și de spectacole de flamenco.

Astfel, în urma parcurgerii stagiului de practică și a participării la excursiile organizate de instituția parteneră, participanții au putut reda cu mai multă creativitate și sensibilitate, imaginea realității, a ceea ce a reprezentat această experiență în Spania care va contribui atât la formarea profesională, cât și la cea personală.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow