-6.3 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Proiectul Erasmus + „Fii antreprenorial! Fii practic, nu abandona!”, derulat de Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani, a ajuns la final

 

Comunicat: Ultima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Fii Antreprenorial! Fii Practic, nu abandona!” destinată elevilor și profesorilor Colegiului” Unirea” s-a încheiat cu succes !
În cadrul acestei mobilități desfășurate  în Leipzig- Germania, pe parcursul a trei săptămâni (09-29 octombrie), au participat, în vederea formării profesionale, 14 tineri de clasa a X-a, profil economic/servicii, însoțiți de doamnele profesor Ciopraga Corina și Diaconu Daniela.
Organizația parteneră a fost Vitalis Gut Wehlitz, instituție recunoscută  pentru calitatea serviciilor în domeniul educației, fiind cea care a asigurat un program variat care să răspundă nevoii de formare a participanților. Aceștia au învățat despre caracteristicile de calitate ale produselor, sistemul de codificare și metodele moderne de ambalare. Totodată, tinerii noștri au avut interacțiuni și cu alți elevi participanți în cadrul programelor Erasmus, provenind din Lituania, Polonia, Burgaria, Cehia, Unigaria sau Slovacia, depășind cu succes șocul cultural din primele zile, dar și bariera lingvistică.
Mentorul din cadrul activităților elevilor, pe lângă datele tehnice generale oferite, a reprezentat un real sprijin pentru tineri în cadrul seminariilor de informare și a instructajelor. Atmosfera caldă, constructivă, deschisă dialogului, i-a provocat pe elevi să găsească soluții la problemele care pot apărea la locul de muncă, în cadrul unei firme, iar rezultatele s-au concretizat în produse finale, baze de date, la care  participanții au lucrat și pe care le-au proiectat cu ajutorul programului File Maker Pro 18 Advanced.
S-au conturat așadar oportunități de învățare și dezvoltare profesională și personală, multiculturalitatea fiind un atu al locației. Elevii au socializat, au cunoscut locurile din această zonă, care sunt impresionante și s-au bucurat de cele mai frumoase experiențe.
Echipa de la Colegiul „Unirea” a fost completată în săptămâna 24-29 octombrie, prin  prezența a trei cadre didactice ce au participat la formare. Astfel, Vitalis gut Wehlitz, a devenit  spațiul în care activitatile de formare au stat sub semnul creativității, schimbului de experiențe, inovației și cooperării eficiente.Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow