9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Proiectul ACTIV, de la Stolniceni, s-a încheiat. Persoane calificate, gradiniță cu program prelungit și alte beneficii pentru comunitate – VIDEO

Zi importanta pentru comunitatea din Stolniceni Prajescu. Joi, 29 iulie, la centrul multifunctional din centrul comunei a avut loc conferința de închidere a proiectului ACTIV-Acțiuni Comunitare pentru Toți-Incluziune pentru Viitor. Dupa 42 de luni de munca, de activitati facute cu succes, toti cei implicati in proiect au prezentat o retrospectiva a lucrurilor frumoase petrecute in acesti ani.

 


Obiectivul principal al proiectului a constat în dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate, prin activități specifice reducerii riscului de sărăcie și excluziune socială, pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non roma), comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași.

Mai exact, pe parcursul acestor ani, zeci de prescolari si elevi au participat la diferite activitati, sute de persoane au fost calificate in diferite meserii, au primit servicii de recuperare medicală la centru și la domiciliu, dar si servicii stomatologice. Au fost rasplatiti si cu tablete, biciclete si multe alte lucruri.

Administratia locala, biserica, voluntarii, scoala si comunitatea au facut echipa si au reusit sa creeze noi oportunitati pentru o viata mai buna pentru sute de persoane din comuna.

Calificari, campanii de ecologizare si plantare, marcarea evenimentelor importante de peste an, Ziua Manifestarilor Sportive, gradinita cu program prelungit sunt doar cateva din realizarile facute de o echipa de oameni dedicati.

Reamintim faptul ca proiectul a demarat in luna februarie 2018 si s-a incheiat in iulie a.c.. A avut un buget total de aproape 19 milioane de lei, din care peste 16 milioane fonduri europene nerambursabile. Centrul Diecezan Caritas Iasi, a avut calitatea de beneficiar, iar parteneri au fost Primăria comunei Stolnicei Prăjescu, Școala Gimnazială Cozmești și Asociația Gipsy Eye.

 

 

 

 

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

Cine vor fi directorii de la Școala Gimnazială Specială Pașcani și Gâștești, de anul viitor

Etapa de interviu in cadrul concursului pentru directori s-a finalizat in alte doua scoli din Pascani si...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI