20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021
20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021

Proiectele tehnice pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare au fost finalizate

Încă un pas important privind implementare proiectului de extindere şi reabilitarea a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Paşcani. În cursul zilei de ieri au fost stabilite traseele  unde vor avea loc lucrările de investiţii. Echipa de proiectanţi ai firmei Eptisa s-a întâlnit cu primarul Dumitru Pantazi pentru a discuta şi analiza documentaţia tehnică. Specialiştii au prezentat proiectul tehnic şi au fost făcute ultimele ajustări.

În scurt timp va fi semnat contractul de finanţare şi  va fi organizata licitaţia  pentru execuţie. Lucrarile ar urma să înceapă în primăvara anului viitor sau chiar spre sfârşitul acestui an având în vedere recentele modificări legale privind simplificarea procedurilor.
Investiţia iniţială este de 13 milioane de Euro, din fonduri europene, dar ar putea fi mai mare prin repartizarea fondurilor alocate, în urma licitaţiei. Până atunci operatorul regional de apă şi canalizare va continua investiţiile din fonduri proprii, in suburbia Blăgeşti. S-a stabilit că de săptămâna viitoare să fie reluate lucrările de extindere a reţelelor de apă iar alimentarea se va face din aducţiunea de la Hărmăneşti.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.6 ° C
22.1 °
19.5 °
82 %
1.2kmh
0 %
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
35 °
mar
26 °
mie
18 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI