11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Proiectele opoziţiei, desfiinţate de Comisia Juridică. Toma: Sunt glume… vă faceţi că munciţi!

Întrunită astăzi, pentru a dezbate proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Paşcani, Comisia Judirica a avizat negativ patru propuneri înaintate de consilierii din opoziţie.
Liberalii au solicitat constituirea unei comisii de analiză a modului de îndeplinire a Contractului de delegare de către operatorul regional ApaVital. Preşedintele comisiei, avocatul Codrin Toma a susţinut că proiectul propus nu ar fi oportun şi nu ar rezolva nimic, iar iniţiatorii se fac că muncesc cu o astfel de propunere.
Proiectul nu are rapoartele serviciilor de specialitate şi nu a fost avizat de legalitate de secretarul Primăriei.

Aceiaşi soarta a avut-o şi proiectul consilierului PMP, Sorin Olariu. El a propus ca operatorul ieşean să fie somat pentru a achita redevenţa la apă. Preşedintele Comisiei juridice a spus că proiectul este o glumă şi a fost redactat greşit.
Mai mult secretarul Primăriei a spus că administratia locală a făcut toate demersurile necesare în relaţia cu Apavital, pentru şi că sunt procese în instanţă care trebuie soluţionate.

Liberalii au mai propus un proiect de hotărâre prin care Primăria Paşcani să achiziţioneze placate cu denumirea străzilor şi a imobilelor. Iniţiatorul a explicat că sugestia a venit din partea şoferilor, mai ales a taximetriştilor care găsesc cu greu adresa indicată.
De asemenea consilierul PMP Sorin Olariu a propus achiziţionarea de echipamente GPS care să fie montate pe maşinile Primăriei şi a societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local în replică secretarul instituţiei a explicat că nu pot fi iniţiate proiecte de hotărâri pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii, aceste atributii fiind ale primarului.

Menţionăm că proiectele privind bugetele de venituri şi cheltuieli vor fi analizate în cadrul unei şedinţe comune a comisiilor de specialitate, joi de la ora 11.00. Sedinta Consiliului Local este programata vineri 31 martie de la ora 10.00.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI