22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Proiectele opoziţiei, blocate in sertare! Liberalii cer să fie puse pe ordinea de zi

Patru proiecte de hotărâre depuse de consilierii din opoziţie zac în sertarele Primăriei Paşcani. Trei dintre ele de anul trecut iar ultimul dintre ele în acesta lună. Aleşii locali din PNL fac un apel la primar să nu le mai blocheze şiş a le pună pe ordinea de zi pentru a fi aprobate.

Mesajul a fost transmis astăzi în cadrul unei conferinţe de presă. Consilierii liberali au vorbit despre importanţa proiectelor iniţiate şi care ar fi motivele pentru care ar trebui să fie aprobate.
Primul dintre ele este cel cu privire la organizarea unui referendum anti- Apavital. Liberalii spun că este un obiectiv asumat în campania electorală şi care trebuie tranşat prin vot în Consiliul Local. Subiectul a mai fost dezbătut până acum şi respins de fostul legislativ local, în contextul în care operatorul regional are deja în derulare proiecte de investiţii în valoare de 13 milioane de euro, din fonduri europene. Lucrările de reabilitare şi extindere a retelelor de apă şi canalizare urmează să înceapă din a doua jumătate a acestui an.

Un alt proiect depus înainte de alegerile locale se referă la acordarea unor facilitati celor care vor să investească în Paşcani pentru crearea de noi locuri de muncă. Liderul PNL, Marius Pintilie spune că ar fi primul proiect de acest fel implementat în judeţul Iaşi, în timp ce în alte judeţe sunt zeci de beneficiari.
Pe lista proiectelor aflate in aşteptare se număra şi cel cu privire la ridicarea maşinilor fără stăpân, abandonate pe străzile municipiului. Chiar dacă acţiunile de curăţenie şi dezapezire se desfăşoară cu dificultate, din cauza lor, proiectul sta prin sertarele funcţionarilor şi nu a fost pus pe ordinea de zi.
De asemenea ina cesta luna liberalii au depus din nou proiectul privind inventarierea clădirilor cu risc seismic. Dacă va fi aprobat atunci administratia locala ar trebui să expertizeze şi sa întocmească o lista cu cladirile care prezintă pericol in caz de cutremur.
Toate acestea ar trebui să fie discutate măcar în şedinţă din luna februarie, spun consilierii din opoziţie. Ei fac apel la primar să isi aducă aminte de declaraţiile sale din campania electorală când a spus că îşi doreşte un Consiliu Local mai responsabil şi mai activ.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow