16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Proiectele consilierului Ioan Danu nu sunt pe placul Primariei Pascani. Dreptul la initiativa a fost blocat

Initiativele alesilor locali ajung din ce in ce mai greu in dezbaterea legislativului pascanean. Chiar daca sunt perfectibile din punct de vedere administrativ sau legal si au ca obiect probleme de interes public primarul Dumitru Pantazi sau/si aparutul de specialitate din subordine, blocheaza introducerea lor pe ordinea de zi pentru a nu fi supuse dezbaterii in comisiile de specialitate si chiar in plenul sedintei. Motivele oficiale sunt variate, de la forma in care au fost prezentate, pana la argumentele privind oportunitatea proiectelor, insa in realitate prin aceste practici se urmareste blocarea dreptului la initiativa a consilierilor din opozitie, asa cum se intampla si pe timpul fostei administratii.
Este si cazul consilierului PPDD, Ioan Danu care, de curand, a depus doua proiecte de hotarare la Primaria Pascani. Unul cu privire la accesarea unei finantari europene privind realizarea unui parc fotovoltainc la Sodomeni iar cel de-al doilea cu privire la instalarea de aparate GPS pe masinile Primariei, pentru monitorizarea consumului de combustibil.
In legatura cu primul proiect, Primaria Pascani a transmis prin intermediul unui comunicat de presa ca propunerea consilierului Ioan Danu nu se va afla pe ordinea de zi a sedintei CL Pascani deoarece finantarile europene pt acest tip de investitii sunt inchise ( vezi documentul de mai jos).
Totusi, hotararea poate fi dezbatuta si adoptata asa incat odata cu redeschiderea sesiunilor de finantare Primaria Pascani sa fie pregatita cu toate documentele necesare pentru obtinerea banilor si executarea investitiei.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI