17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Proiectele consilierului Ioan Danu nu sunt pe placul Primariei Pascani. Dreptul la initiativa a fost blocat

Initiativele alesilor locali ajung din ce in ce mai greu in dezbaterea legislativului pascanean. Chiar daca sunt perfectibile din punct de vedere administrativ sau legal si au ca obiect probleme de interes public primarul Dumitru Pantazi sau/si aparutul de specialitate din subordine, blocheaza introducerea lor pe ordinea de zi pentru a nu fi supuse dezbaterii in comisiile de specialitate si chiar in plenul sedintei. Motivele oficiale sunt variate, de la forma in care au fost prezentate, pana la argumentele privind oportunitatea proiectelor, insa in realitate prin aceste practici se urmareste blocarea dreptului la initiativa a consilierilor din opozitie, asa cum se intampla si pe timpul fostei administratii.
Este si cazul consilierului PPDD, Ioan Danu care, de curand, a depus doua proiecte de hotarare la Primaria Pascani. Unul cu privire la accesarea unei finantari europene privind realizarea unui parc fotovoltainc la Sodomeni iar cel de-al doilea cu privire la instalarea de aparate GPS pe masinile Primariei, pentru monitorizarea consumului de combustibil.
In legatura cu primul proiect, Primaria Pascani a transmis prin intermediul unui comunicat de presa ca propunerea consilierului Ioan Danu nu se va afla pe ordinea de zi a sedintei CL Pascani deoarece finantarile europene pt acest tip de investitii sunt inchise ( vezi documentul de mai jos).
Totusi, hotararea poate fi dezbatuta si adoptata asa incat odata cu redeschiderea sesiunilor de finantare Primaria Pascani sa fie pregatita cu toate documentele necesare pentru obtinerea banilor si executarea investitiei.

Orizont.info

Alte articole