23 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Proiecte pentru terenuri sportive si parc de joaca, in municipiul Pascani

- Advertisement -

Mai multe proiecte importante privind parcurile si terenurile de sport din municipiul Pascani vor fi dezbatute in sedinta de Consiliu Local ce va avea loc vineri, 29 martie. Alesii vor decide in legatura cu aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea a cinci terenuri sportive in mai multe locatii: la Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga”, pe strada Izvoarelor, la Scolile Gimnaziale Gastesti, Lunca si  Blagesti.

Suprafata totala a acestor spatii va fi de aproape 33.000 de mp, iar valoarea estimata a investitie este de 1,8 milioane de lei cu TVA. Terenurile ar urma sa fie imprejmuite, vor avea suprafete cu tartan si gazon artificial, iluminat de tip nocturna si dotari specifice mai multor sporturi, precum minifotbal, handbal, baschet, volei sau tenis de camp, precizeaza purtatorul de cuvant al Primariei Pascani, Cristian Menegon.

Potrivit proiectului de hotarare, principalele obiective ale acestei investitii este relansarea activitatilor sportive, precum si cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a celor care isi vor petrece timpul liber in aceste viitoare locatii.

Tot in sedinta de vineri se va discuta si despre modernizarea terenului de tenis de pe strada Garabet Ibraileanu, din zona Deal Pascani, aflat in administrarea Clubului Sportiv Municipal.

Si pentru ca in aceasta primavara, administratia locala s-a preocupat si de modernizarea spatiilor de joaca si recreere, pe ordinea de zi se afla un proiect si pentru aprobarea studiului de fezabilitate privind amenajarea unui parc pe strada Izvoarelor. Investitia este estimata la circa 1,2 milioane cu TVA si ar urma sa fie amenajata pe mai multe zone, in functie de varsta si dotari.

Mentionam ca fondurile necesare pentru realizarea tuturor acestor obiective ar urma sa fie asigurate din bugetul local.

Proiectele de hotarare pot fi consultate aici.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow