More

  Proiecte pentru investiţii la Lespezi şi Stolniceni. Pascaniul bate pasul pe loc

  Array

  Recentele măsuri guvernamentale privind posibilitatea depunerii online a cererilor de finanţare din fonduri europene a început să dea roade. Câteva comune din judeţ au aplicat deja proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi aşteaptă finanţările.
  De exemplu comună Lespezi are înregistrate deja două proiecte fiecare a câte un milion de euro. Primul este pentru reabilitarea prin asfaltare a şapte drumuri comunale în lungime totală de 4,6 km. Al doilea, tot de un milion de euro vizează reabilitarea prin pietruire a 7,9km de drumuri agricole de exploataţie.
  Până acum au fost depuse deja 30 de proiecte iar suma alocată pentru acesta sesiune este aproape epuizată. Pe lista se mai afla comună Stolniceni Prajescu, tot cu un proiect de un milion de euro pentru pietruirea a peste 9 km de drumuri comunale.
  Primăria Paşcani se pregăteşte pentru depunerea unor noi cereri de finanţare din fonduri europene. Deocamdată nu se ştie dacă sunt finalizate studiile şi documentele necesare şi nici măcar obiectivele pentru care urmează să fie solicitate finanţările.
  De la 1 noiembrie va fi funcţională şi o aplicație, dezvoltată de Ministerul Fondurilor Europene și Serviciul de Telecomunicații Speciale care va permite firmelor care vor fonduri europene să depună și să gestioneze proiectele, în relația cu autoritățile, exclusiv utilizând mediul online. Reprezentanții firmelor vor completa electronic cererea de finanțare, însoțită de declarațiile anexe, fără să mai fie nevoie să fie prezenți la Autoritatea de Management sau Organismele Intermediare. După semnarea contractelor de finanțare, firmele vor utiliza aplicația pe toată durata implementării proiectului pentru a completa rapoarte și a primi informații despre stadiul cererilor de rambursare.

  FOTO: Ioan Lazar- primarul comunei Lespezi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI