Paşi importanţi pentru realizarea unei investiţii la Spitalul de Urgenţe din Paşcani. Consiliul de Administraţie, întrunit astăzi în şedinţă, a aprobat studiile de oportunitate şi fezabilitate pentru modernizarea ambulatoriului. Investiţia este estimată la cca 10 milioane de lei iar banii ar urma să fie obţinuţi din fonduri europene 75% fonduri guvernamentale 13% şi doar 2% din bugetul local.
Cererea de finanţare trebuie depusă până la sfârşitul acestei saptamani. Din acest motiv legislativul local va fi convocat în regim de urgenţă în zilele urmatoare pentru a aproba cele două studii. De asemenea vă fi supus aprobării şi un acord de parteneriat între spital şi administratia locală privind realizarea acestei investiţii.
Conform documentatiei tehnice dacă cererea de finanţare va fi aprobată ambulatoriul de la spitalul de urgenţă din Paşcani urmează să fie extins şi dotat cu aparatură nouă.
Menţionăm că în conturile spitalului din Paşcani ar urma să între 550.000 Euro. Suma reprezintă decontarea din fonduri guvernamentale a unor investiţii realizate recent din fonduri proprii. Din aceşti bani conducerea unităţii vrea să rezolve alte două urgente: modernizarea centralei termice şi realizarea unei rezerve de apă, conform cerinţelor inspectorilor ISU. De asemenea se fac demersuri pentru

Slider


Slider