27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Proiecte pentru extinderea reţelelor de apă la Blăgeşti

Veşti bune pentru cetăţenii din suburbia Blăgeşti. Reţelele de apă urmează să fie extinse semnificativ pe parcursul anului viitor. Operatorul regional Apavital a anunţat că proiectele tehnice vor fi finalizate pama la sfârşitul acestui an iar anul viitor vor avea loc licitaţiile şi lucrările de execuţie. Este vorba despre 20 km de reţele iar investiţia va fi suportată din bugetul societăţii. De această dată conductele vor fi puse pe ambele părţi de drum pentru a nu mai fi nevoie de lucrări de subtraversare în vederea realizării branşamentelor individuale.

Reţeaua de apa va fi extinsă pe străzile Avram Iancu, Şiret, Bucium, Oituz, Mărășești, Bisericii, Râpa Galbenă, Eternității, Zmeului, Păcii, Aurel Vlaicu, Arcului, Spiru Haret, Vasile Pârvan, Mircea cel Bătrân, Miron Costin, Răzoare precum și pe Drumul Național 28 A. În momentul de fată se lucrează la aducţiunea cu apă pentru Hărmăneşti şi Blăgeşti iar în 2016 a fost finalizata extinderea unei conducte principale pe o distanţă de 2200 metri.
Menţionăm că în momentul de fata operatorul regional, prin intermediul unei societăţii de construcţii, reabilitează reţelele de apă şi canalizare pe străzile M Kogalniceanu şi Eugen Stamate.

De asemenea se aştepta semnarea contractului de finanţare din fonduri europene pentru suma de 13 milioane de euro în vederea extinderii dar şi înlocuirii reţelelor de apă şi canalizare, în oraş şi cele cinci suburbii.

 

FOTO: GHEORGHE VLASIE – COMUNICATOR APAVITAL

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
27.4 ° C
29.1 °
24.2 °
62 %
1.2kmh
0 %
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI