0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Proiecte pentru aducțiunea de gaz în județul Iași. Mogoșești Siret și Deleni, pe lista localităților care vânează 73 de milioane de euro

O serie de autorități locale au prins proiecte legate de aducțiunea de gaz în județul Iași. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a avizat 8 noi proiecte în județul Iași, valoarea acestora fiind de circa 73 de milioane de euro. Astfel, localitățile din mediul rural vor fi conectate integral la rețeua de gaz metan. 


Mai multe localități din județul Iași vor beneficia de investiții în infrastructura de gaz metan. Proiectele vor fi derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și implementate cu sprijinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Valoarea totală a noilor proiecte pentru localitățile ieșene este de 358 de milioane de lei (73 de milioane de euro). În calcul au fost luate 8 noi proiecte, depuse pe noua linie de finanțare deschisă de autoritatea de management. O altă serie de proiecte pentru aducțiunea de gaz metan vor fi derulate și prin Transgaz.

Lista noilor investiții în aduncțiunea de gaz metan din județul Iași

În comuna Deleni este un proiect în implementare legat de înființarea distribuției rețelelor de gaz. Valoarea investiției este de 41,6 milioane de lei. De asemenea, în comuna Mogoșești-Siret este un proiect legat de înființarea rețelei de alimentare cu gaz metan în satele Mogoșești, Tudor Vladimirescu, dar și Muncelul de Sus, proiect cu o valoare de 15,2 milioane de euro. Comuna Drăgușeni derulează un proiect pentru satele din localitate și comuna Ipatale, cu o valoare de 36,1 milioane de lei, privind înființarea unei rețele de distribuție. În plus, comuna ieșeană Victoria derulează un proiect de alimentare cu gaz metan, valoarea investiției fiind de 59,5 milioane de lei.

Continuarea pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow