17.4 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Proiecte indraznete la Targu Frumos: Cinematograf 3D , strand si cateva zeci de strazi asfaltate, in acest an

Incepand din acest an Targu-Frumos va beneficia de noi proiecte de modernizare. Edilul orasului, Ionel Vatamanu a prezentat in prima sedinta de Consiliu Local din acest an, mai multe proiecte pe care le are in vedere pentru dezvoltarea orasului. In incinta pietei agroalimentare ar urma sa fie amenajat un spatiu pentru carmangerie si sa fie modernizate birourile destinate personalului adminsitrativ. De asemenea, Casa de Cultura ar urma sa fie modernizata prin construirea unui nou etaj unde ar urma sa fie amenajat un cinematograf 3D. Mai mult, esplanada si caile pietonale urmeaza sa fie reabilitate iar in zona Bazarului ar urma sa fie construit un strand. Vesti bune si pentru tinerii casatoritii . Primaria intentioneaza sa continuie proiectele sociale si prin repartizarea de terenuri familiilor care doresc sa isi contruiasca o locuinta, chiriile sau taxa de concesiune urmand sa fie modice.

In acelasi context edilul orasului a vorbit si despre lista de achizitii. Se intentioneaza accesarea unor fonduri europene pentru cumpararea unor utilaje performante destinate dezapezirii iar in cadrul proiectului transfrontalier de gestionare a deseurilor, sa fie cumparata o masina de gunoi performanata si amenajarea a 20 de platforme de colectare .

Dar cel mai important si asteptat proiect este cel cu privire la reabilitarea strazilor, initiat de pe timpul fostei administratii. Din primavara ar urma sa fie asfaltate cateva zeci de strazi din oras, valoarea investitiei fiind de cca 3,3 mil de lei. Banii au fost obtinuti printr-un imprumut comercial, licitatia urmand sa aiba loc pe data de 18 ianuarie a.c.

De asemenea se intentioneaza realizarea unei unei centuri ocolitoare a orasului pe o distanta de 15.5 km, ce leaga orasul Roman de comuna Ion Neculce. Proiectul a fost demarata initial de Ministerul Transporturilor in colaborare cu Primaria Targu-Frumos.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow