26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Proiecte europene pentru prevenirea abandonului școlar

- Advertisement -

Proiecte europene pentru activităţi menite să reducă abandonul şcolar la Paşcani. 4 instituţii de învăţământ din municipiu pregătesc proiecte cu finanţare de sute mii euro de la UE. Este vorba despre Liceul Teoretic “M. Costin”, Liceul Tehnologic “M. Busuioc”, Liceul Economic “N. Iorga” şi Colegiul Tehnic “CF Unirea”.

La unul dintre liceele participante la proiect a avut loc astăzi o întâlnire cu membri din administraţia locală, părinţi, elevi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar pentru a dezbate condiţiile de accesare a fondurilor europene, situaţia privind absenteismul şi abandonul şcolar dar şi propuneri pentru activităţi.

Prezent la reuniune a fost un specialist pe proiecte europene care le-a explicat celor prezenţi care este scopul activităţilor ce urmează să fie desfăşurate în proiect, instituţiile implicate în desfăşurarea proiectului, valoare finanţării şi perioada de desfăşurare.

Din finanţarea de 100 mii euro şcolile participante la proiect trebuie să desfăşoare activităţi de remediere a situaţiei şcolare în cazul elevilor cu un număr mare de absențe, activităţi pedagogice şi de sprijin. De asemenea cu suma obţinută fiecare instituţie de învăţământ poate desfăşura activităţi extraşcolare cum ar fi excursii de studiu, vizite la unităţi economice, dotări cu materiale didactice sau se pot înfiinţa cluburi de elevi sau săli de lectură.

Eligibili pentru a participa la proiect sunt tinerii care provin din familii defavorizate, monoparentale, cu părinţii plecaţi în străinătate, din mediul rural sau elevii cu handicap.

Menţionăm că proiectul este în stadiul de pregătire. Fiecare unitate de învăţământ care doreşte să acceseze fonduri europene trebuie să îşi pună la punct o strategie şi un plan de acţiune, iar până pe 16 ianuarie proiectul trebuie să fie finalizat şi depus pentru a obţine finanţare. În februarie va fi publicată lista şcolilor eligibile.

Întâlniri şi dezbateri au avut loc în această săptămână şi la Liceul Teoretic “M. Costin”, Liceul Tehnologic “M. Busuioc”, iar astăzi la Colegiul Tehnic “CF. Unirea”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow