More

  Proiecte ERASMUS în două școli din Pașcani

  S-a dat startul unui nou an scolar si implicit, la noi proiecte ERASMUS cu finantare europeana. Doua unitati din invatamantul pascanean au facut public zilele trecute, proiectele din care fac parte. Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale este partener in trei astfel de activitati, cu o valoare totala de peste 80.000 de euro.

  Primul prezentat are ca beneficiari elevii de liceu si este coordonat de Grecia. Al doilea se adreseaza copiilor din gimnaziu, coordonat de Croatia, iar cel de-al treilea, destinat atat elevilor de gimnaziu cat si celor din clasele primare, este derulat de Italia.

  Coordonatorul celor trei proiecte este Ramona Marinescu – profesor limba engleza.

  Si Scoala Gimnaziala Speciala de pe strada Garii participa la un proiect ERASMUS, de aceasta data in calitate de coordonator, cu tema „Artterapie pentru copiii cu autism”. Valoarea acestuia este de 164.000 de euro, iar partenerii sunt din Polonia, Turcia, Grecia, Letonia si Macedonia.

  Elevii scolii nu sunt straini de aceasta tema, deoarece in scoala este o traditie pentru tehnica modelarii lutului si olaritului, precizeaza directorul Catalin Condrea.

  Mentionam ca este abia inceput de an scolar si urmeaza ca si alte scoli din municipiu sa isi faca cunoscute proiectele ERASMUS, cu finantare europeana.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  Opinii