17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Proiecte educative la Pașcani pentru elevii cu nevoi speciale. Activități în Școala Gimnazială Specială

În această perioadă Școala Gimnazială Specială Pașcani este implicată în tot mai multe proiecte. Unul dintre ele, ce se desfășoară în această perioadă în instituția de învățământ de pe strada Gării din municipiu, este programul național „Citește-mi 100 de povești!”, derulat de Asociația OvidiuRo.

 

În cadrul acestui program, sunt organizate sesiuni săptămânale de lectură pentru copii, dar și sesiuni de formare pentru cadrele didactice.

Tot în această perioadă, se derulează și programul „Povestea”, un program unic care vine în sprijinul directorilor, profesorilor și părinților din școlile din România, pentru transformarea acestora în comunități ale încrederii, bunătății și bucuriei. Este dezvoltat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College.

„În cadrul acestui program, profesorii și părinții vor participa la webinarii și cursuri care au ca temă, atât dezvoltarea personală, dar și crearea de abilități de comunicare, relaționare și depășirea situațiilor dificile, instrumente de care avem nevoie în munca noastră cu elevii cu nevoi speciale”, a declarat Cătălin Condrea, directorul Școlii Speciale.

Școala se pregătește în această perioadă și pentru proiectul cu tradiție „Albastru pentru solidaritate”, care va fi mutat în online ca urmare a restricțiilor pe fondul pandemiei.

„Partenerii noștri implicați în acest program vor face un film sau un clip cu un mesaj sau cu funda albastră pe care îl vom posta pe site-ul școlii (…). Toate materialele vor fi strânse și vor fi puse într-un colaj”, a adăugat directorul Cătălin Condrea.

De precizat este faptul ca instituția de învățământ mai este implicată în alte două proiecte Erasmus+, coordonatoare dar și parteneră. Mai multe informații, puteți obține de pe site-ul scoalaspecialapascani.ro.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow