20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Proiecte din fonduri europene pentru zonele sărace. Sunt vizate suburbiile Bosteni si Sodomeni

 

Suburbiile Bosteni şi Sodomeni precum şi câteva cartiere din Paşcani ar urma să facă obiectul unei strategii de protecţie socială.. Administraţia locală intenţionează să înfiinţeze un grup de acţiune locală pentru a atrage aproape 7 milioane de euro fonduri europene nerambursabile, bani care să contribuie la creşterea nivelului de trăi în zonele sărace.
Proiectul a fost supus dezbaterii şi aprobării consilierilor locali, în regim de urgenţă, în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute.
Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului a explicat că finanţarea a fost deschisă pe 4 octombrie şi că într-o lună de zile trebuie depusă cererea. Proiectul se va desfăşura în două etape. În prima vor fi accesaţi 50.000 de euro pentru înfiinţarea Grupului de acţiune locală din care va face parte şi o asociaţie şi o societate comercială precum şi realizarea unei strategii sociale.
În cea de-a doua etapă urma să fie accesate până la 7 milioane de euro pentru realizarea obiectivelor cuprinse în strategie. Se vorbeşte despre construirea unui centru social de zi şi derularea unor programe de recalificare şi reconversie profesională. Sunt vizate mai ales zonele cu probleme sociale şi cele cu populaţie de etnie romă.
În urma ultimului recensământ al populaţiei a reieşit că în suburbiile Bosteni şi Sodomeni precum şi unele cartiere din Paşcani sunt înregistrate numeroase cazuri sociale, iar zonele respective sunt cele mai sărace.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow